Dragi Bernardiću, kako misliš voditi državu kad ne znaš voditi ni Twitter, a kamoli SDP?

sdp.hr

Izgleda da je Davora Bernardića svima dosta i da je, konačno, odguslao svoje. Berinom lijepom licu i praznim riječima vjeruju još samo rijetki. Unutar stranke i izvan nje.

O političkoj nekompetentnosti Davora Bernardića najbolje govori njegova nedavna objava na Twitteru kojom je ustvrdio da rezultati kotarskih izbora u Splitu pokazuju da će SDP doći na vlast i da će on postati novi hrvatski premijer. Kako misli voditi državu kada nije u stanju normalno voditi svoj Twitter i Facebook račun, a ni vlastitu stranku, nije precizirao.

Kada bismo stali nabrajati sve Bernardićeve političke gafove u koje spada i ova zloguka premijerska prognoza, potrošili bismo dosta prostora, dok bi djelo ‘Liderski potezi i politička mudrost Davora Bernardića’ da ga netko napiše, moglo ući u Guinessovu knjigu rekorda kao najkraća knjiga ikada napisana.

Mlad i, po svemu sudeći, vrlo umišljen šef SDP-a fantazira tako ovih dana o premijerskoj funkciji. Da tvita o tome savjetovali su mu, vjerojatno, stranački poltroni kojih ima napretek.

Istina je, naravno, drugačija. SDP je na 19% potpore, a razlog tomu je gubitak povjerenja birača nezadovoljnih Bernardićevom politikom. Umjesto da prizna i uvidi svoje greške, njegovoj aroganciji nema kraja pa je neki dan objavio dramatičan video u kojem poziva sav SDP-ov živalj da stane u ‘obranu socijaldemokracije’. U videu je, poput Luja XIV., koji je izrekao onu slavnu ‘država, to sam ja’, poistovjetio svoj lik i djelo s pojmom socijaldemokracije u Hrvatskoj. 



Dragi Bero, kaos u SDP-u nisu, kako ti tvrdiš, napravili članovi koji te kritiziraju. Krivnja je samo i isključivo na tebi i tvojoj politici namještanja funkcija podobnima i poslušnima, umjesto sposobnima. Članovi koji te kritiziraju, ne ‘štite svoje fotelje’, već upravo SDP i socijaldemokraciju koja, tvojom zaslugom, propada.

Čije ti fotelje štitiš, Bernardiću, osim svoje? Koga si u ovih godinu i pol zaštitio? Hrvatskog radnika možda? Sirotinju koja si ne može priuštiti dva dana ljetovanja na vlastitom moru? Mlade koji odlaze da se ne vrate ili možda starce koji večeru za pet spravljaju od namirnica pronađenih u kontejnerima? Što je, točno, u svim potezima koje si povukao socijaldemokratski?

U trenutku u kojem se, kako sam kažeš, događa najveća korupcijska afera u povijesti,  u trenutku kada Hrvatska nezaustavljivo tone, najjača oporbena stranka treba snažnog vođu koji bi prekinuo frakcijske ratove, ujedinio oporbu i vratio povjerenje birača u SDP. Usprkos lijepome licu i obrazovanju, dragi Bero, ti, nažalost, nisi taj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI