Drugi dan blokade na Hrvatskim studijima

Igor Soban/PIXSELL

Malo prije 11 sati studenti su održali sabor na kojem su uz odluku o nastavku blokade prevladavali tonovi o potrebi što veće discipline sudionika prosvjeda,

Studenti Hrvatskih studija nastavili su blokadu nastave, nakon što su održali Studentski sabor zbog ukidanja upisne kvote za studij filozofije, za kojeg studenti kažu da predstavlja srce toga visokog učilišta.

Malo prije 11 sati studenti su održali sabor na kojem su uz odluku o nastavku blokade prevladavali tonovi o potrebi što veće discipline sudionika prosvjeda, te su pozvali sve studente Hrvatskih studija, a ne samo istomišljenike, da izraze svoje mišljenje o zbivanjima na toj ustanovi, prenosi HRT.
“Bili smo najnaprednije društveno-humanističko učilište u Hrvatskoj. Zar to ništa više ne znači onima koji odlučuju o politici upisa, kazala je jedna sudionica prosvjeda i dodala”, zar nije žalosno da se studenti moraju za takvo učilište boriti blokadom, a profesori štrajkom?

Potom su prosvjednici s platoalupanjem sitnim predmetima posuđa, zviždaljkama, povicima i pjesmama, obišli nekoliko predavaonica u kojima se odvijala nastava i prekinuli je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI