Država ipak plijeni omiljeno ljetovalište Todorićevih sinova

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ante Lušić je obavijestio samo medije da će mirno vratiti otok, ali ne i državno odvjetništvo, sud, Ministarstvo imovine

”Odlučio sam sve mirno predati državi. Ne treba nam događanje naroda. Ne mogu više”,  rekao je prošli tjedan za Šibenik.IN.in Ante Lušić, upravitelj Smokvice Vele, otoka pored Rogoznice na kojem je Ivica Todorić izgradio luksuzni ljetnikovac.

Ta najava Lušića je bila blef, kako neslužbeno doznaje 24sata., ne samo da Lušić nije vratio otok državi u vlasništvo, nego je tražio i odgodu ovrhe zakazane za ovu srijedu.

”On je obavijestio samo medije da će mirno vratiti otok, ali ne i državno odvjetništvo, sud, Ministarstvo imovine. Štoviše, tražio je odgodu ovrhe koja je odbijena. Otok sa svim objektima će se vratiti državi ovrhom kako je i zakazano”, govori izvor 24sata iz Ministarstva državne imovine.

Lušićeva tvrtka Grafoplast je dobila Smokvicu u zakup od države i trebali su razviti elitni turizam. Tvrtku je zatim kupio Ivica Todorić i umjesto elitnog turizma izgradio ljetnikovac s popratnim objektima. Lgalizirane tek prošle godine. Samo je obitelj Todorić imala pristup,  a to  su najviše koristili Todorićevi sinovi Ante i Ivan.

Većina duga od 200 milijuna kuna zakupa otišla je otišla u zastaru, ali država je zatražila plaćanje zakupa i kamata za zadnjih pet godina što iznosi oko 36 milijuna kuna. Todorić je umjesto plaćanja duga, vratio otok svom prijatelju i upravljaču Lušiću. Sada bi otok trebao biti vraćen u državne ruke, a onda bi trebao biti novi natječaj, piše 24sata.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI