Državni vrh u Vukovaru odao počast braniteljima Gradu Heroju

Facebook / HDZ - Hrvatska demokratska zajednica

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Andrej Plenković s ministrima danas borave u Vukovaru, gdje sudjeluje na obilježavanju Dana grada Vukovara.

Državni je vrh u jutarnjim satima odao počast poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu na Memorijalnom groblju, a zajednički vijenac u ime Republike Hrvatske položili su predsjednica Republike Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Plenković i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Marijana Balić.

Predstavnici vlasti prisustvovali su i svetoj misi u Crkvi sv. Filipa i Jakova , u 11 sati na svečanom otvorenju Franjevačkog muzeja Vukovar, a nakon toga u podne sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara.

Na svečanoj sjednici, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekta Europske unije Tomislav Petric uručit će ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu “Poziva za razvoj poduzetništva grada Vukovara”.



 
Facebook Comments

Loading...
DIJELI