‘EU premijeri, ne nasjedajte! Britanski MI5 otrovao je ruskog agenta Sergeia Skripala’

Nakon što je premijer Plenković poslušao bivše nadređene iz Bruxellesa i potjerao ruske diplomate nove okolnosti izlaze u javni prostor.

Jednu teoriju iznio je američki politički analitičar i profesor u mirovini E. Michael Jones. On tvrdi da je u pitanju unutarnji obračun u MI5 obavještajnoj službi, pošto je otrovani ruski agent zapravo bio ‘undercover’ britanski agent.

“Rusi su svojedobno uhitili Skripala kao britanskog agenta. Radio je za MI5 i proveo 13 godina u zatvoru. Da su ga htjeli ubiti, učinili bi to u ruskom zatvoru i nitko ništa ne bi doznao”, smatra Jones.

“Pustili su ga na slobodu kao dio programa razmjene špijuna. Otišao je u Englesku i sad ga odjednom Rusija poželi ubiti. Tako što nema nikakve logike, a sve je vidljivije da je u pitanju fanatična antiruska kampanja. Demonizacija Rusije nastavlja se, nakon teorija zavjere o miješanju Rusa u američke izbore’.

“U pitanju je očigledna operacija pod lažnom zastavom. Britanija samo slijedi američke elite, a ostale EU države slijede Britaniju. Histerija, moralna panika i kaos orkestrirani su od strane MI5 i britanskog tiska.”



Sve su češći ovakvi komentari pa ne čudi da ih i Rusija koristi kao sebi bitne argumente. Što će se doista dogoditi, vrijeme će pokazati…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI