Europska komisija očekuje od Hrvatske i Slovenije da poštuju odluku Arbitražnog suda

Svoje stavove pred komisijom iznjeli su hrvatski povjerenik Neven Mimica te slovenska povjerenica Violeta Bulc.

O odluci Arbitražnog suda o graničnom sporu Hrvatske i Slovenije danas je raspravljala Europska komisija u Strasbourgu. Svoje stavove pred komisijom iznjeli su hrvatski povjerenik Neven Mimica te slovenska povjerenica Violeta Bulc.

Nakon sastanka na konferenciji za medije, zaključke je iznio prvi potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans, prenosi N1 televizija.

”To je spor koji traje više od 20 godina. Komisija je uvijek zagovarala mirno rješenje sporova, a u ovom postupku smo olakšavali proces. Pomogli smo uspostavu arbitražnog procesa. Presuda je donesena. Komisija ju je uzela u obzir i očekuje od obje strane da je implementiraju. Pozdravljamo i najavljeni susret dvojice premijera. Komisija neće nalagati kako implementirati presudu ali će pomoći u njezinoj implemetaciji”, kazao je Timmermans.

”Ovo je bilateralno pitanje i treba razgovarati o tome kako presudu implementirati. Možda će oni zatražiti od EK pomoć kako implementirati presudu. Mi ćemo napraviti sve što možemo da objema stranama pomognemo kako bi se presuda implementirala na najpošteniji način”, kazao je.

 



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI