Evo koga je Glavaš proglasio političkim lopovom!

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš i predsjednik osječkog HSLS-a Mario Festetics  opovrgnuli su u nedjelju navode da je HNS-u pristupilo 40-tak članova osječko-baranjske organizacije HSLS-a, a jednog od njih, dosadašnjeg predsjednika županijskog HSLS-a Tomislava Kunu, pozvali su da vrati mandat županijskog vijećnika.

Na konferenciji za novinare Glavaš i Festetics izjavili su da je županijski vijećnik Kuna mandat dobio zahvaljujući poštivanju koalicijskog sporazuma HDSSB-a i HSLS-a o izlasku na prošlogodišnje lokalne izbore.

Festetics je također rekao da je u jučerašnjoj komunikaciji sa članstvom utvrdio kako su u HNS prešla samo četiri člana, uključujući Tomislava Kunu, iz općinskog ogranka Čepin.
Smatra da je to isprobana metoda prezentacije stranačkih transfera, gdje se stvari predimenzioniraju. Kaže da HSLS i dalje normalno radi te kako mu je žao što “Kuna nije pokazao pristupnice i sve te silne ljude, koji su ga navodno pratili u HNS”.
Tomislava Kunu je pozvao da vrati vijećnički mandat, rekavši da ga nije osvojio on, već predizborna koalicija HDSSB-HSLS-Aktivni branitelji i umirovljenici Hrvatske (ABU).

Postupak Kune Branimir Glavaš nazao je krađom vijećničkog mandata. Podsjetio je kako je koalicijskim sporazumom kojeg su prošle godine potpisali HDSSB, HSLS i ABU, predviđeno da ako lista prijeđe prag, a osvoji manje od pet mandata, u Županijsku skupštinu ući kandidat HSLS-a, kao zamjena za HDSSB-ovog kandidata.
Budući da je lista osvojila četiri mandata, i svi su bili HDSSB-ovi, u skladu sa sporazumom četvrti mandat je ustupljen HSLS-u, kao koalicijskom partneru, pojasnio je Glavaš.
Smatra kako je jučerašnji potez HNS-a, koji su Kunu predstavili kao županijskog vijećnika, “nekorektan i nepošten”. Ustvrdio je da je Tomislav Kuna “politički lopov” jer je ukrao mandat, prvo HDSSB-u, koji mu je mandat ustupio, a nakon toga i HSLS-u.

Ocijenivši da su bivši članovi HDSSB-a, odlascima iz stranke, HDSSB-u ukrali već šest mandata u osječkom Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini, Glavaš je ustvrdio kako iza svega stoje osobni i financijski interesi pojedinaca, koji su zalutali u politiku. Oni stoje uz određenu političku stranku samo dok mogu izvlačiti materijalnu korist, a kada koristi više nema tu stranku napuštaju i prelaze u druge političke opcije, dodao je.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI