Evo tko je novi v.d. ravnatelja HAVC-a! I Hribar se oglasio: ‘Nemojte plakati…’

Tomislav Miletic/PIXSELL

Daniel Rafaelić je izabran za v.d. ravnatelja HAVC-a, i to na zasjedanju novoimenovanog Upravnog odbora.

“Na današnjoj sjednici Upravnog odbora HAVC-a donesena je odluka o razrješenju Hrvoja Hribara na njegov vlastiti zahtjev te je Upravni odbor na mjesto v.d. ravnatelja HAVC-a imenovao Daniela Rafaelića, filmologa i filmskog kritičara. Bit će v.d. ravnatelja do imenovanja novog ravnatelja. U roku sljedećih 30 dana ćemo raspisati natječaj te se nadam da ćemo novog ravnatelja dobiti u roku sljedeća dva mjeseca”, izvijestio je predsjednik Upravnog odbora HAVC-a Bruno Kragić, a prenio je Direktno.hr.

Tko je Daniel Rafaelić?

Gledateljima HRT-a može biti poznat kao voditelj “Malih noćnih razgovora” emisije u kojoj s Milanom Vuković Runjić razgovara o aktualnim temama,  ili kao poznati filmski kritičar kojeg često vidimo u “Dobro jutro Hrvatska”.

Inače Rafaelić predaje na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, na Katedri za povijest hrvatskog filma. Radio je i u Kinoteci te u Hrvatskom državnom arhivu. Većinom se bavim hrvatskim filmom i egiptologijom. Napisao je knjigu ‘kinematografija u NDH’.

Dobio je nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara.



Oglasio se i Hribar

“Sigurno ovo nije moja zadnja izjava hrvatskoj javnosti. Završio sam s današnjim danom najplodnije razdobljem u svojem životu. Nemojte plakati molim vas. Napravili smo od jedne kinematografije koju je malo tko poznavao u svijetu nešto što je vidljivo, simpatično, vidodajno i plodno. To je plodna organizacija koja je na drugačiji način postavila stvari i promet sredstava. Odvojili smo se od države i naši su prioriteti bili kvalitetan film. To se vidi po emotivnim reakcijama europske javnosti. Ja bi jako volio da HAVC ide dalje”, rekao je sad već bivši ravnatelj Hrvoje Hribar.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI