FBI posjeduje još jedan ‘eksplozivni’ dosje koji donosi brojne sočne detalje o Donaldu Trumpu

Trebat će neko vrijeme da se potvrde svi navodi u dosjeu

FBI istražuje dosluh Trumpova izbornog stožera s Rusima tijekom predsjedničke kampanje 2016. godine. Sada su došli do još jednog potencijalno eksplozivnog dosjea u kojem se iznose razne sočne pojedinosti o sadašnjem američkom predsjedniku.

Prvi dosje, koji je tek djelomično potvrđen, izradio je nekadašnji britanski obavještajac Christopher Steele, dok je drugi sastavio kontroverzni politički aktivist i bivši novinar Cody Shearer koji je devedesetih navodno bio blizak Clintonovoj administraciji.

Guardian otkriva da Shearer iznosi niz sličnih optužbi o Trumpu koje su se našle i u Steeleovu dokumentu, no na njegove se zapise ipak gleda s većom skepsom nego na Steeleove, s obzirom na to da on iza sebe nema obavještajnu karijeru, a prije izbora svoj dosje podijelio je s dijelom odabranih medija. No FBI nije odbacio drugi dosje do kojega je došao u listopadu 2016., te provodi istragu na temelju nekih intrigantnih tragova.

Istraga o Trumpovoj kampanji dosad je rezultirala s četiri optužnice. Dva bivša suradnika u kampanji, uključujući i Michaela Flynna, Trumpova bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost, priznala su krivnju za krivokletstvo i surađuju s posebnim tužiteljem Muellerom, javlja The Guardian.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI