(FOTO) Izbjegnite guže na granici ovim alternativnim pravcima!

Ivica Galovic/ PIXSELL

Nakon što je početkom mjeseca uvedena sustavna kontrola na schengenske granice, čekanje na graničnim prijelazima, posebno onima prema Sloveniji, osjetno je duže

Kao i prethodnih, ovaj će produženi, prvomajski vikend obilježiti gužve i vjerojatna čekanja na graničnim prijelazima osobito sa Slovenijom: Bregana, Macelj, Pasjak, Rupa, Kaštel, sa Srbijom: Bajakovo, te s Bosnom i Hercegovinom: Slavonski Brod, Stara Gradiška i Metković. Razlog tome su sustavne granične kontrole.

Za građane RH kao i ostale građane EU, EEA i CH, koji putuju izvan granica RH u smjeru Slovenije HAK savjetuje izbjegavanje velikih graničnih prijelaza: Kaštel, Rupa, Bregana, Macelj i neka za prelazak granice koriste manje granične prijelaze gdje je manja gustoća prometa. Na području Istre i Gorskog kotara ističemo prijelaze:Požane, Jelovice, Brod na Kupi, Prezid i Prezid II. Na području Karlovačke i Zagrebačke županije to su prijelazi: Jurovski Brod, Pribanjci, Bregana Naselje, Harmica.

Na području Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Međimurske županije to su prijelazi: Otok Virje,Trnovec,Cvetlin, Razvor, Lupinjak, Trnovec, Mursko Središće i Banfi.Na Interaktivnoj karti HAK-a možete pronaći radno vrijeme svih graničnih prijelaza kao i kome je namijenjen – svima (ALL PASSPORTS) ili samo građanima EU, EEA i CH, piše HRT.

Slovenski mediji u subotu pozornost posvećuju predviđenom sastanku slovenskog i hrvatskog premijera u vezi s rješevanjem pitanja gužvi na granici što ih je uzrokovala nova europska uredba posvećena većoj sigurnosti.

Državni tajnik u slovenskom MUP-u Boštjan Šefic izjavio je kasno sinoć za Slovensku televiziju da pitanje pojačanog nadzora graničnih prijelaza s Hrvatskom za zaštitu schengenskog prostora i povećanje sigurnosti nije bilateralno pitanje.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI