(FOTO) LED OKOVAO DALMACIJU: U Splitu osjećaj kao da je -20 stupnjeva

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom dana u unutrašnjosti će biti od -9 do -4. Ni na Jadranu temperatura neće biti iznad nule

Hladno jutro u Hrvatskoj. Na Zavižanu je u 6 sati izmjereno -20. Dodamo li tomu jak vjetar koji puše, osjet hladnoće je čak -36, piše HRT.

Karlovac se jutros probudio na -17, koliko je i na Sljemenu, dok je u Zagrebu -9 stupnjeva. Snažan vjetar puše duž cijele obale. Ekstremno je hladno u Splitu, gdje je čak -7, a uz buru koja puše osjećaj je kao da je -20, ističu prognostičari.

Tijekom dana u unutrašnjosti će biti od -9 do -4. Ni na Jadranu temperatura neće biti iznad nule. U Dalmaciji umjerena i jaka, mjestimice još olujna bura i tramontana s orkanskim udarima.

U Ogulinu i na sljemenskoj Puntijarki jutros je izmjereno -17, dok je -15 stupnjeva izmjereno u Delnicama, Kopačkom ritu, Slunju i Vinkovcima. U Brestovcu, Gradištu kod Županje, Hrvatskoj Kostajnici, Osijeku, Pargu pored Čabra i Vukovaru bilo je -14, dok je -13 bilo u Crnom Lugu (NP Risnjak), Đakovu i Plitvičkim jezerima.

Prema podacima DHMZ-a, -12 stupnjeva izmjereno je u Gospiću, Kutjevu, Lipiku i Slavonskom Brodu, -11 bilo je u Bilogori, Daruvaru, Goricama kod Nove Gradiške, Imotskom, Krapini, Otočcu, Požegi, Sisku, Slatini, Varaždinu, Virovitici i Zagrebu, -10 stupnjeva bilo je u Bednji, Bjelovaru, Čakovcu, Koprivnici, Križevcima, Kutini i Sinju.



U Šibeniku i Splitu bilo je -7 °C, u Dubrovniku -4,7 °C, Makarskoj -4,9 °C…

Minusi su zabilježeni u na svim ostalim mjernim postajama.

I na Palagruži je u 7 sati bilo -1 stupanj, a najviša temperatura izmjerena je na svjetioniku Porer, u relativnoj blizini Pule, iznosila je -0.9 stupnjeva.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI