‘Gazda’ se oglasio: ‘Plenkoviću, dosta je! Sve ćeš potopiti!’

Ivicatodoric.hr

Ivica Todorić u utorak je objavio dva nova bloga koja prenosimo u cijelosti:

Prvi blog:

Zloupotrebom ovlasti, zloupotrebom povjerenja građana, Plenković raseljava Hrvatsku te nas je ekonomski doveo na dno EU, a od hrvatske države napravio tešku pravnu provinciju. Lijepo priča, blefira, laže, i daje nemjerljiv  doprinos  KORUPCIJI u Hrvatskoj. To je dio djela i ostavštine Andreja Plenkovića, premijera koji nam je u svojoj kampanji kao kandidat HDZ-a poručio „VJERODOSTOJNO“.

Samo za ono što je javno poznato, svima dostupno, USKOK ima dovoljno dokaza da pokrene postupak protiv Plenkovića!

Nakon što je jedna hrvatska televizija otkrila i objavila lokaciju ureda Borisa Šavorića u kojem je  napisan prvi draft Lex Agrokora (potvrda: mail objavljen na  jednom hrvatskom portalu, potpisan Toni Smrček, partner Borisa Šavorića), otkriveni su novi dokazi koji nedvojbeno ukazuju na planirani, a pokazuje se svakodnevno, potpuno izmišljeni slučaj Agrokor.



Sada imamo dokaze kako je baš Plenković izgradio paralelne strukture izvan institucija državne uprave, a sve sa ciljem pribavljanja imovinske koristi za svoje partnere i sebe. Dakle, ne samo da je znao (bio je politički sponzor, kako se ranije pretpostavljalo), već je aktivno učestvovao, organizirao, postavljao ljude, davao im ovlasti , konačno sve nadgledao i upravljao procesima.

Nakon ovoga otkrića cijeloj hrvatskoj javnosti, članovima HDZ-a, koalicijskim partnerima u potpunosti je jasno što se u ovoj neviđenoj netransparentnosti i ciljanoj manipulaciji događalo i što se dalje može događati.

A što tek planiraju napraviti!  Netko mora konačno reći  „ DOSTA  JE“ , inače će napraviti ogromne štete i  sve nas potopiti.

Drugi blog:

Prije nekoliko dana, američkoj odvjetničkoj  i lobističkoj firmi  Akin Gump Agrokor je uplatio 7 milijuna EUR-a, a na istu adresu je mjesec dana ranije uplaćeno između 2 i 4 milijuna EUR-a. Kad se uzme u obzir da je u Agrokoru angažiran i Hogan Lovells, najveća svjetska lobistička kompanija, onda je stvarno pitanje što to Plenković radi ???  Takav trošak si niti najjače kompanije na svijetu ne mogu priuštiti.

Zašto Agrokor treba lobiste? Zašto toliki milijuni EUR-a idu lobističkim tvrtkama? Za koga oni, ustvari, lobiraju? Da li za Agrokor ili opstanak Plenkovića?  Naravno, da je tu još čitav niz pravnih, financijskih i lobističkih kompanija, sve netransparentno i nejasno.  Što se to događa?

Možda je u svemu tome i najveći kriminal koji ikada na ovim prostorima dogodio. Vjerojatno ne toliko vezan uz firme koje to rade, već  za koga rade, za čije potrebe rade i što rade. Sve to bez kontrole suda, bolje rečeno, bez ikakve kontrole.

Nakon svega što se događa najvažnije je pitanje tko danas upravlja Hrvatskom?

Očito su to lešinarski fondovi, različite lobističke firme i ljudi, grabežljivci, politikanti, spin “majstori” i razni drugi lovci u mutnom. Zato i imamo takve ekonomske, vanjskopolitičke i unutarnjopolitičke rezultate i zato imamo takve ekonomske i političke ciljeve, a onda i rezultate koji su dno EU.  Plenkoviću, Hrvatska nije tvoje vlasništvo. Hrvatski građani, uvjeren sam, više neće to dopustiti. Građani će ti stati na put. Nemaš pravo ovo činiti hrvatskom narodu, HDZ-u i  koalicijskim partnerima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI