General Glasnović u praznoj sabornici o Budimiru Lončaru i Daliji Orešković

screenshot

Saborski zastupnik general Željko Glasnović u ime Kluba zastupnika Neovisni za Hrvatsku u petak je u izlaganju u praznoj sabornici dotaknuo se aktualnih tema – gdje se troši novac poreznih obveznika, zašto DORH ne reagira na malverzacije u Uljaniku te u čije ime zagrebački gradonačelnik Bandić dodjeljuje medalju bivšem jugoslavenskom političar i diplomatu Budimiru Lončaru. Tokom njegovog govora u sabornici je sjedilo svega četvero zastupnika, piše narod.hr.

Komentirao je činjenicu da su Uljanikovi menadžeri prije tri godine osnovali zajedničku privatnu tvrtku Arsenal koncept, čime su očito bili u sukobu interesa. Ističe da je izostala reakcija institucija, DORH-a kao i tadašnje povjerenice za odlučivanje o sukobu interesa Dalije Orešković te postavio retoričko pitanje:

“Što je radila Dalija Orešković? Gdje je lova od tih radnji? Je li to možda otišlo na Kanarske otoke?”

Informacijski mrak: Deep fakes, cenzura i manipulacija s informacijama

“Politika je umijeće određivanje prioriteta. Koji su to prioriteti, hrvatska javnost i porezni obveznici ne mogu doći do tih informacija, jer živimo u selektivnom informacijskom mraku.”



General Glasnović ističe da u Hrvatskoj vladaju “deep fakes (ozbiljne lažne vijesti), cenzura i manipulacija s informacijama.”

Pruga bratstva i jedinstva, umjesto razvoja strateških transportnih koridora

Osvrnuo se na rekonstrukciju pruge Zagreb-Beograd koja je zajednički projekt Hrvatske i Srbije.

“Kako se troši novac poreznih obveznika? Izgrađuje se pruga bratstva i jedinstva, Zagreb i Beograd – 412 km, od toga 300km od Tovarnika, a koštat će milijardu eura.”. istaknuo je Glasnović te zapitao: “Kad možemo očekivati prugu Leskovac, Karlovac, Rijeka. Proširenje luke Rijeka za kontejnerski promet. Kad možemo to očekivati?”, ističući da tako “Hrvatska ostaje izvan strateških transportnih koridora.”

Uljanik – gdje je novac?

Komentirao je i aktualnu temu o Uljaniku te činjenicu da su Uljanikovi menadžeri prije tri godine osnovali zajedničku privatnu tvrtku Arsenal koncept, čime su očito bili u sukobu interesa. Glasnović ističe da je izostala reakcija institucija, kao i tadašnje povjerenice za odlučivanje o sukobu interesa Dalije Orešković.

“Uljanik je top tema non stop. Arsenal koncept je formiralo 14 menadžera Uljanika koji su sami sebi isplaćivali bonus, to je konflikt interesa. Gdje je tu DORH? Došla je nova povjerenica za odlučivanje o sukobu interesa, ali što je radila prije Dalija Orešković? Gdje je lova od tih radnji? Je li to možda otišlo na Kanarske otoke?”

Osvrnuo se i na namjere Danka Končara da rekonstruira Uljanik postavivši pitanje otkuda mu kapital.

“Danko Končar odustao od restrukturiranja, je li to možda čovjek koji je u Jugoslaviji odgulio za malverzacije. a je li mu brat Lazo bio u Londonu. Što je s novcem? Crveni direktori su se vratili izvana s novcem. Otkud taj novac? Stara matrica.”, zaključio je Glasnović.

Lončar: Lobirao za embargo nad Hrvatskom

Cjelokupnu situaciju začinio je i gradonačelnik Bandić “kad je 23. siječnja ove godine  podijelio javno priznanje grada Zagreba Budi Lončaru, bivšem ministru vanjskih poslova Jugoslavije. Sjećate li se kad je lobirao za embargo nad Hrvatskom državom?”

Zastupnik Glasnović naglašava da je Lončar, “siva eminencija hrvatske diplomacije. Ne samo to, nego je bio šef OZNE za okrug Zadar koja je bacala ljude u more s kamenom oko vrata – zvali su ga zapovjednik podvodne bojne. On dobiva priznanje grada Zagreba. U čije ime mi ne znamo.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI