GI Narod odlučuje: ‘Tražimo neovisnu reviziju provjere potpisa, povjerenstvo koje neće biti sastavljeno od Plenkovićevih ili Kuščevićevih poslušnika’

0
282
screenshot

Građanska inicijativa Narod odlučuje održala je konferenciju za novinare u 10 sati, ispred Hrvatskog sabora (Trg Sv. Marka 6), u vezi zahtjeva za revizijom provjere potpisa prikupljenih na referendumu

“GI Narod odlučuje je čak i pod provjerava ministra Kuščevića prikupila 99,12% potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma za prvo pitanje, a 97,98& potrebnih potpisa za drugo referendumsko pitanje. Nedostaje nam 0,88% potpisa potrebnih za rapisivanje referenduma za prvo pitanje i 2,02% za raspisivanje referenduma za drugo referendumsko pitanje. U bilo kojim drugim okolnostima provjere potpisa , npr. kad bi se radilo o izborima, ovako malu marginu bi nazvali izbornom prijevarom”, rekla je dr. Natalija Kanački, članica organizacijskog odbora GI Narod odlučuje.

Loading...

“Većina nevaljalih potpisa, po ministru Kuščeviću preko 30 tisuća, pripada u kategoriju potpisa koji su skupno prikazani, tako da ne znamo po kojem su kriteriju odbačeni”, dodala je Kanački.

“Zbog sumnje u manipulaciju tražimo neovisnu reviziju provjere potpisa, tražimo da se oformi neovisno povjerenstvo koje neće biti sastavljeno od Plenkovićevih ili Kuščevićevih poslušnika, kako bi ponovno prebrojalo sve potpise i provjerilo potpise koji su proglašeni nevaljanim”, rekao je Luka Mlinarić, član koordinacije GI Narod odlučuje.

Izvanredna konferencija za medije GI Narod odlucuje

Gepostet von Narod odlučuje am Sonntag, 21. Oktober 2018