Gladni sjevernokorejski vojnici kradu kukuruz od siromašnih seljaka

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sjevernokorejski vojnici, usprkos tome što Pjongjang javno pokazuje svoju moć, preživljavaju na jako malim porcijama hrane

Kako piše britanski Daily Mail izgladnjelim vojnicima Sjeverne Koreje naređena je krađa kukuruza kako bi osigurali borbenu spremnost za rat koji je neizbježa.

Naime, sjevernokorejski vojnici, usprkos tome što Pjongjang javno pokazuje svoju moć, preživljavaju na jako malim porcijama hrane. Ukradeni kukuruz prodaju u trgovinama i na tržnicama kako bi se prehranili.
Takva praksa u Sjevernoj Koreji nije neuobičajna. Mladi vojnici kojima je već dosadilo stalno gladovanje često dezertiraju kako bi ukrali hranu od siromašnih seljaka, a zatim bi se vraćali u vojarne. Ovakvu praksu navodno podržavaju i njihovi nadređeni koji ih u tome i ohrabruju.

„Zapovjednici govore vojnicima, koji su iscrpljeni nakon obuke, da jedu kukuruz u poljima zato što je rat blizu. Čak i prijete vojnicima govoreći im da će biti suočeni s kaznama ako postanu slabo uhranjeni unatoč dozvoli da kradu i jedu kukuruz“, kazao je jedan izvor za britanske novine.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI