Glasnović: ‘Čestitam svim ženama što trpe manijake, teroriste’; Glavašević: ‘ Smrt fašizmu, sloboda ženama’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković na početku današnje sjednice čestito je svim ženama Međunarodni dan žena. “Važno je danas i svaki dan prisjećati se žena koje su se svojom usstrajnošću izborile za svoja prava”, kazao je predsjednik Sabora, nakon čega su se zaredali zahtjevi za stankama, piše Nacional.

Nezavisni Željko Glasnović stanku je zatražio zbog položaja Hrvata u BiH, Anka Mrak Taritaš, Bojan Glavašević i Stjepan Čuraj tražili su stanku zbog Međunarodnog dana žena kako bi govorili o položaju žena u RH, ali i svijetu. Tomislav Panenić stanku je tražio zbog izvješća EK o napretku Hrvatske u provedbi reformi, a Baranko Bačić želi govoriti o aktualnoj političkoj situaciji.

Glasnović je nakon stanke, u svom stilu, čestitao Međunarodni dan žena. “Čestitam svim ženama što trpe manijake, teroriste. Najviše bih se zahvalio ženama koje su bile u ratu”, poručio je.

O ženama je govorila i čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš. “Želim da žene nikad ne zaborave da su ženska prava ljudska prava i da mi žene imamo pravo biti drugačije, da imamo pravo biti samo svoje, pokazivati osjećaje. Imamo pravo baviti se politikom, upravljati institucijama, i nikad nemojte zaboraviti morate biti same svoje, ne postoji prepreka koju ne možemo svojom upornošću preskočiti. Prepreke preskočite i odite dalje”, rekla je.

Svake godine dođe ovaj dan, svake godine poklanjamo ruže, izgovaraju se lijepe čestitke i želje, međutim na kraju dana kada dođe trenutak da se nešto napravi bojim se da smo svi ostali samo na riječima”, poručio je SDP-ov Bojan Glavašević.



Naglasio je kako je jedna prava rodna ideologija ona koja već ‘stoljećima ženama uskraćuje jednake prilike u društvu’, a naziva se patrijarhat. “Imat ćemo priliku do ljetne stanke napraviti nešto konkretno i ratificirati Istanbulsku konvenciju i želim vas sve pozvati da to učinimo”, rekao je Glavašević i na kraju poručio: “Smrt fašizmu, sloboda ženama”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI