Glasovanje o Grmojinom imunitetu završilo sukobom, Bulja smirivali i izveli van

Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor odbio je u petak većinom glasova skinuti imunitet Mostovu zastupniku Nikoli Grmoji, kojega je privatno tužio saborski kolega, nezavisni zastupnik Željko Lacković zbog kaznenog djela klevete, a rasprava o imunitetu završila je žestokim verbalnim sukobom mostovca Mire Bulja i Lackovića, prenosi Direktno.hr.

Podsjetimo, Lackovića je na tužbu potaknuo Grmojin intervju za jedne dnevne novine u studenom prošle godine, gdje je ustvrdio “da u Državnom sudbenom vijeću (DSV) sjedi zastupnik Milana Bandića, Željko Lacković, a znamo pod kakvim je optužbama Bandić i to je sasvim neprimjereno. Treba promijeniti način odabira, DSV je izvor korupcije”.

Lacković ističe da je Grmoja iznio neistinite tvrdnje koje štete njegovoj časti i ugledu, pa ga je tužio za kazneno djelo klevete, izvijestio je Žarko Tušek, predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP). MIP je Saboru predložilo da, budući da je riječ o privatnoj tužbi, postupi po uobičajenoj praksi, dakle odbije Grmoji skinuti imunitet, odnosno dati odobrenje za vođenje kaznenog postupka protiv njega.

“Lacković nije u tužbu krenuo sam, Vladimir Šeks najavio mi je gorke trenutke”, rekao je Grmoja. Tvrdi da će i dio sudaca iz DSV-a krenuti tužbama protiv njega.

Grmoji će suditi oni koje DSV imenuje, dakle unaprijed izgubljen spor, dodao je Mostov Miro Bulj.



 

Nakon što je glasovanje o Grmojinom imunitetu okončano svađa između Bulja i Lackovića, koji je spominjao njegov ratni put, eksalirala je, te je došlo do verbalnog sukoba, najprije s Lackovićem, a potom i s Milijanom Brkićem te još nekim zastupnicima.

Fizički je obračun srećom izostao jer su čelnik Mosta Božo Petrov i Grmoja smirili Bulja i odveli ga iz sabornice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI