Glavašević jasno rekao ono što boli: Stvarni pobjednici suđenja Mladiću su srpski trojac!

0
845
Patrik Macek/PIXSELL

"Ekskulpiran je zločinački velikosrpski režim koji je odgovoran za agresiju na Hrvatsku i BiH", kazao je Glavašević.

Presuda Ratku Mladiću, kojom je jučer osuđen na doživotni zatvor, “donijela je tračak nade žrtvama genocida u njegovoj režiji, ali za mnoge druge pravde nije bilo”, izjavio je u Saboru SDP-ov Bojan Glavašević.

“U presudi Ratku Mladiću izostalo je ono ključno – to je osuda veze između njegovog djelovanja i službenog Beograda. U presudi se kao povezane osobe u udruženom zločinačkom pothvatu navode Karadžić, Krajišnik, Biljana Plavšić i neki drugi. Ali, nedostaje, vrlo upadljivo, i ime Slobodana Miloševića. Drugim riječima, kolegice i kolege, ekskulpiran je zločinački velikosrpski režim koji je odgovoran za agresiju na Hrvatsku i BiH”, kazao je Glavašević, prenosi HRT.

Loading...

Zbog ovoga, zaključuje, oni ideološki sudionici te agresije koji su profitirali od nasilja koje je Mladić sijao, ostaju stvarni pobjednici ovog suđenja – to su, navodi Glavašević – Vojislav Šešelj, Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić i “nažalost mnogi drugi”.

“Sud u Haagu donio je presudu na papiru. Na nama je ovdje da svojim djelovanjem, odgovornim politikama, uistinu presudimo prošlosti. Hrvatska mora biti sila pravde i mira u jugoistočnoj Europi. Na neke od naših susjeda u tome, barem dok se kod njih nekakve političke okolnosti ne promijene, očito ne možemo računati. Niti trebamo. To trebamo učiniti za dušu Hrvatske. To trebamo učiniti za budućnost”, poručio je.