Glavašević smatra kako je zapošljavanje u Državnom Inspektoratu “perverzno”

screenshot

U Newsroomu na N1 televiziju gostovao je kandidat za Europski parlament stranke START Bojan Glavašević.

Glavašević se osvrnuo na objavljene izvještaje o novim zapošljavanjima u Državnom inspektoratu.

“Standardna procedura, više nas u ovoj zemlji ne iznenađuje kad se lokalna i javna uprava pune ljudima. Nisam stručnjak za javnu upravu, ali ovo je perverzno. Plenković i Bačić imaju HDZ-ovski praznogovor. Bla bla bla, ali i dalje pune novu instituciju novim ljudima. Kad se maknu gluposti koje izgovore, oni tu instituciju pune novim ljudima”, rekao je Glavašević.

Komentirao je današnju proslavu Dana Grada Vukovara na kojoj se pojavio državni vrh, ali nije npr. pozvan jedan od vukovarskih branitelja, bivši ministar i njegov bivši šef Fred Matić.

“Nemam dobro mišljenje o ljudima koji danas tamo pokušavaju naslikati neku lijepu sliku, ali iz poštovanja prema ljudima koji tamo žive i nemaju dobro mišljenje o političarima, ja danas neću komentirati ništa oko te tri face koje su danas bile tamo. Ne bih imao ništa dodati na Fredove riječi, mislim da je u pravu oko toga. Nisam ni ja pozvan, ne bih ni govorio jesam li poziv trebao dobiti, nisam uvrijeđen, da sam poziv dobio, ne bih otišao tamo biti ukras ljudima u čije namjere ne vjerujem, djela ne vjerujem i o kojima nemam dobro mišljenje”, poručio je.



Glavašević je rekao da je njegov cilj ulazak u Europski parlament.

“Idemo vidjeti koliko ćemo glasova dobiti, hoćemo li osvojiti mandat, a onda ćemo govoriti tko će u EP. Mislim da će Dalija Orešković, ona je najavila da su joj primarni cilj parlamentarni izbori i da se vidi u Hrvatskoj, mora donijeti osobnu odluku, moja kandidatura za EP je od prvog dana posvećena tome. U ovim temama se dobro snalazim i imam što za reći”, rekao je.

Osvrnuo se na kampanju u Hrvatskoj i to da se većinom priča o povlačenju novca iz EU fondova, a ne o budućnosti Europe.
“EU je puno više od banke, Europska unija je kao zajednica koja ima ambiciju postati mnogo više nego što trenutno jeste, barem iz perspektive progresivnih kandidata, zajednički proračun je materijalizacija ideje da je ta zajednica i politička, a ne samo ekonomska. To je ekstenzija našeg suvereniteta, proširenje svega o čemu smo sanjali. Možemo postići puno više, prije svega sa zemljama iz susjedstva, a onda i s drugim zemljama, u znanosti, kulturi, gospodarstvu, sigurnosti, obrani”, rekao je dodavši da je kod naših mnogih naših poltiičara ideja EU iza stranačkih interesa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI