Glavašu ipak ukinut zastupnički imunitet, suđenje u Osijeku može početi

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Istovremeno odbijen zahtjev za skidanje imuniteta Branimiru Bunjcu iz Živog zida

Na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu Mandatno-imunitetno povjerenstvo u Saboru jednoglasno je skinulo u petak imunitet Branimiru Glavašu (HDSSB). Imunitet Glavašu ukinut je da bi mu se moglo nastaviti suđenje u Osijeku zbog ratnih zločina.

Kako smo već pisali suđenje zbog slučajeva „selotejp“ i „garaža“ trebalo je započeti 6. srpnja ali je odgođeno jer je DORH zaboravio zatražiti skidanje imuniteta.

U međuvremenu se oglasio i sam Glavš koji je rekao: „Prije osam dana poslao sam osobno mail na predsjednicu Vijeća da upozorim d amoraju podnijeti zahtjev za skidanjem imuniteta“. Naime, Glavaš ističe da je njemu u iintersu da novo suđenje počne što prije kako bi dokazao svoju nevinost.

Inače, ovu odluku MIP-a zastupnici još moraju potvrditi na današnjoj plenarnoj sjednici.

Na dnevnom redu sjednice MIP-a bila je rasprava i o skidanju imuniteta Branimiru Bunjcu, zastupniku Živog zida kojeg Jadranska banka želi tužiti zbog klevete, zbog riječi koje je izgovorio u sabornici. Kako se radi o privatnom tužitelju, a praksa MIP-a je da na zahtjeve privatnih tužitelja zastupnicima ne skidaju imunitet, a i propisano je da zastupnici ne mogu biti pozvani na kaznenu odgovornost zbog mišljenja izrečenog u Saboru, MIP je jednoglasno odbio taj zahtjev.



Glavašu ipak ukinut zastupnički imunitet, suđenje u Osijeku može se nastaviti

Facebook Comments

Loading...
DIJELI