Glavni odbor SDP-a: Zatražen opoziv Davora Bernardića

Facebook/Davor Bernardić

SDP-ovci su upravo glasali o uvrštenju zahtjeva za opozivom da se uvrsti u dnevni red za što su trebala 44 glasa odnosno natpolovična većina, a bilo ih je 38 za uvrštenje ove točke. Dakle, da je očito da je propao još jedan pokušaj rušenja Bernardića, kao što je očito i da je netko odlučio prekršiti dogovor koji je sklopljen tijekom tjedna.

Podsjetimo, u subotu je prema planu sjednica Glavnog odbora SDP-a trebala biti fokusirana na pripreme stranke za izbore za Europski parlament, međutim, nakon uvodnog izlaganja predsjednika stranke Davora Bernardića odmah je istaknut zahtjev za njegovim opozivom.

Opoziv je, kako doznaje N1, zatražila gradonačelnica Zlatara i članica Glavnog odbora Jasenka Auguštan-Petek. Kazala je kako ima 35 potpisa za uvrštavanje opoziva Davora Bernardića na dnevni red.

Također je zatražila da u tom slučaju na godinu dana stranku preuzme Zlatko Komadina.

Nakon toga uslijedila je oštra rasrpava te trenutno traje rasprava hoće li se opoziv uvrstiti u dnevni red.



Predsjednik Glavnog odbora Erik Fabijanić odbio je tu točku uvrstiti na dnevni red, ali je dozvolio raspravu.

U jednom je trenutku Bernardić od Komadine zatražio da se izjasni po tom pitanju, no ovaj to nije učinio.

Zbog svega slijedi stanka i ponovno održavanje sjednice Predsjedništva kako bi se ono izjasnilo o tom pitanju. Nakon toga će se nastaviti sjednica Glavnog odbora.

Za izglasavanje odluke o opozivu predsjednika stranke potrebna je većina svih članova Glavnog odbora, kojih ukupno ima 103. Na subotnjoj sjednici prisutno ih je 77.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI