Glunčić se ogradio od Hrasta: Bezobrazno koriste moje ime u prikupljanju političkih poena!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ne želi da ga se veže uz Hrast ili Istanbulsku konvenciju

Državni tajnik Matko Glunčić za Jutarnji list je izjavio da ne želi da ga se povezuje s niti jednom strankom.

“Ja jednostavno nisam niti u jednoj stranci, niti sam imenovan na ovu dužnost po stranačkoj liniji”, objasnio je Glunčić.

Glunčić je dan prije Hrastova napuštanja vladajuće koalicije bio spreman podnijeti ostavku, ali sada to neće učiniti kako ga se ne bi dodatno povezivalo s tom strankom.

Podsjetimo, nesuglasice između HDZ-a i HNS-a započele su pokušajem Glunčićevog imenovanja na mjesto voditelja Eskpertne radne skupine za reformu obrazovanja, dok je sukob Hrasta s te dvije stranke eskalirao najavom ratifikacije Istanbulske konvencije.

Na pitanje zašto ga se povezuje s Hrastom, rekao je da je to zato što Hrast u zadnje vrijeme javno podržava njegove istupe. “Na taj način valjda povećavaju svoju vidljivost i skupljaju poene. To nije fer”, kaže Glunčić i kaže kako ne želi da ga se veže uz Hrast ili Istanbulsku konvenciju.



“Bezobrazno je s njihove strane da koriste moje ime za prikupljanje političkih poena. Ograđujem se od svih svojatanja stranaka poput Hrasta i ostalih”, zaključio je Glunčić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI