Građanska inicijativa ‘Istina o Istanbulskoj’ traži od predsjednice da raspiše referendum!

screenshot

Pavlović tvrdi da je rodna teorija u suprotnosti sa znanošću te da njezina promocija zbunjujuće i pogubno utječe na uravnotežen i cjelovit razvoj djece i mladih

Građanska inicijativa “Istina o Istanbulskoj” objavila je na tiskovnoj konferenciji da pokreće referendumsku inicijativu kako bi se hrvatski građani mogli izjasniti žele li da Hrvatski sabor donese odluku o otkazivanju Istanbulske konvencije.

Poslali smo jutros otvoreno pismo predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović s prijedlogom da ona, po svojoj ustavnoj ovlasti, predloži pokretanje referenduma, što bi omogućilo održavanje referenduma i prije saborskog glasovanja o ratifikaciji”, kazala je koordinatorica Inicijative Kristina Pavlović.

Pavlović tvrdi da je rodna teorija u suprotnosti sa znanošću te da njezina promocija zbunjujuće i pogubno utječe na uravnotežen i cjelovit razvoj djece i mladih. Dodala je da se kao roditelji i građani protive ugrađivanju koncepta roda u obrazovni sustav i u medije, a što Istanbulska konvencija zahtijeva.

Ivan Mihanović iz Udruge Vigilare kazao je da će Hrvatska za provedbu Konvencije godišnje morati izdvojiti više od milijardu kuna proračunskog novca. Ako Hrvatska ima taj novac, ona može i bez Istanbulske konvencije financirati skloništa za žene i sve ostalo što je potrebno za njihovu bolju zaštitu, a ostatak utrošiti radije za, primjerice, pronatalitetne mjere nego za financiranje rodno-feminističkih udruga, rečeno je.

Hrvoje Zekanović iz Hrasta odvojeno se obratio nakon konferencije za tisak novinarima te iznio podršku inicijativi “Istina o Istanbulskoj” i pismu Predsjednici Hrvatske da hitno o toj temi raspiše referendum.



Pismo upućeno Predsjednici donosimo u nastavku.

otvoreno_pismo

Facebook Comments

Loading...
DIJELI