Grbin: ‘SDP je autobus koji 100 na sat juri prema zidu’

screenshot

Suspendirani član Predsjedništva SDP-a i saborski zastupnik Peđa Grbin u Studiju uživo N1 komentirao je stanje u SDP-u.

Vas četvorica članova Predsjedništva SDP-a žalili ste se na odluku o suspenziji Statutarnoj komisiji SDP-a, što očekujete od te žalbe?

Uopće ne očekujem da će moja žalba biti usvojena od strane Statutarne komisije koja je političko tijelo. Predložio ju je predsjednik stranke, a izabrao Glavni odbor stranke koji je suspenziju i donio. Više sam napisao žalbu kako bi kolegama u stranci pokazao što je sve prekršeno i što je sve napravljeno krivo, nego zbog toga što očekujem pozitivan ishod. 99 posto sam siguran da će Statutarna komisija to potvrditi. Suspendiran sam, ali to ne znači da neću i dalje ukazivati na ono što nije dobro.

Kako komentirate sadašnju situaciju u SDP-u, mnogi ne razumiju što se događa?

Situaciju u SDP ne razumiju ni članovi SDP-a, a ni ja koji sam suspendiran ne razumijem što se događa. Ne razumijem kako netko tko vodi stranku sa sto na sat u zid, to ne vidi. Još više ne razumijem one koji su se ukrcali u taj vlak da to ne vide. Ankete pokazuju da građani nisu zadovoljni smjerom kojim ide Hrvatska. U normalnim okolnosti bi najjača opozicijska stranka bi prezentacijom politika dobivala potporu.



Kada u takvoj situaciji opozicijska stranka dobiva potporu, time se i vladajuća stranka prisiljava da radi svoj posao. Uloga opozicijske stranke nije samo da tu bude kako bi svake četiri godine uskočila na mjesto vladajuće stranke nego mora prisiljavati vladajuće da rade. SDP u tom nije uspio. Ne znam je li većinski članovi SDP-a misle da treba mijenjati stanje to se može saznati samo na izborima. Smatram da sam obvezan reći da ovaj autobus ide prema zidu i da ako se nešto radikalno ne promjeni u nekoliko mjeseci boljim se da će SDP doći na treće mjesto po rejtingu, rekao je Grbin za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI