Grbin: ‘Vlada ne radi ništa, kupuju socijalni mir i čekaju da Uljanik i 3. maj odumru’

screenshot

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin komentirao je izjavu bivšeg ministra financija Ivana Šukera da SDP nije u poziciji kritizirati odluke Vlade oko Uljanika, piše N1.

“Šuker ima pravo na svoje mišljenje, ima pravo komentirati jer je bio ministar. Znamo kako je vodio ministarstvo i koliki je dug ostavio. U ovom trenutku to nije tema. Da, za vrijeme SDP-ove vlade davana su jamstva za gradnju brodova, očvanje radnih mjesta i kako bi se mogla nastaviti proizvodnja u brodogradilištima. Ta jamstva kad su davana su se trošila za ono za što su bila namijenjena. Što su oni radili od 2016. naovamo, zašto nisu kontrolirali što se čini s novcem? Mi ovdje ne bi trebali biti u poziciji nabacivati se blatom i prozivati jedni druge”, kaže Grbin.

Ponovnom odgodom stečaja nije iznenađen, kaže.

“Nije me to iznenadilo. Vrijeme je za donošenje odluka. Svakim danom se prostor za donošenje bilo kakve konstruktivne odluke sužuje i idemo prema tome da će jedina odluka koju ćemo moći donijeti biti proglašenje stečaja. Vlada čini sve da odgodi odluku do poslije izbora. Izbjegavaju odgovornost donošenja odluka kako im to ne bi naštetilo u predizbornih kampanji. To je sramota”, govori.

“Ne rade ništa, kupuju socijalni mir i čekaju da Uljanik i 3. maj odumru. Pozivam da se konačno donese odluka”, kaže Grbin koji kaže da ponajprije zagovara restrukturiranje, ali da je i stečaj rješenje ako se pokrene na vrijeme.



“Svaki dan odgađanja dovest će do propasti Uljanika i 3. maja, a to nitko ne želi”, zaključuje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI