Greška ili…? Živi zid i jedna poznata SDP-ovka nisu se izjasnili oko ratifikacije, a bili su u sabornici. Zašto?

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Puno se ‘kobnog’ petka 13. pisalo o glasanju za ili protiv Istanbulske konvencije, no malo tko je potegao temu zastupnika čija su mjesta na grafikonu glasanja označena kao ‘crne rupe’. Pogotovo ako znamo da je većina tih zastupnika prilikom glasanja bila u sabornici.

Naime, svi zastupnici Živog zida, iako su bili prisutni prilikom glasovanja te itekako aktivni u raspravama, nisu pritisnuli gumb za glasanje. Saborske klupe u kojima sjede Ivan Pernar, Ivan Vilibor Sinčić i Branimir Bunjac prilikom glasanja nisu se zabijelile, ni zacrvenile, niti zazelenile. Živi zid se o Istanbulskoj konvenciji odbio izjasniti. Zbog čega su tako postupili, do zaključenja ovog teksta nismo uspjeli doznati.

Još su veći misterij mjesta u redovima SDP-ovih bivših Milanovićevih ministara, Milanke Opačić i Siniše Varge čije su klupe nakon glasovanja također postale crne rupe. Kako doznajemo od visokih izvora unutar SDP-a, Siniša Varga nije bio u Saboru zbog neodgodivog putovanja, no tvrde kako je Milanka Opačić bila prisutna te da je glasala za ratifikaciju Istanbulske konvencije. Zbog čega njen glas nije zabilježen? Je li u pitanju tehnička greška ili nešto sasvim drugo, za sada još nismo doznali.

Osim Milanke Opačić, Siniše Varge i zastupnika Živog zida, interesantna je i apstinencija od strane HDZ-ovih Hercegovaca, Bože Ljubića i Željka Raguža. 

Ostatak zastupnika koji nisu bili prisutni, poput Furia Radina i Silvana Hrelje, imali su ‘opravdane ispričnice’.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI