Grmoja kaže kako se treba poništiti odluka o kandidaturi ministrice za glavnu tajnicu Vijeća Europe

screenshot

Grmoja je podsjetio kako je nedavno u medije dospio obrazac kojim je HDZ od svojih članova tražio “odricanje od ustavnih prava i obveza”.

U srijedu je Mostov  Nikola Grmoja zatražio da Vlada “žurno” poništi odluku o kandidaturi ministrice Marije Pejčinović Burić za glavnu tajnicu Vijeća Europe. Kao razlog naveo je kako ministrica mjesecima uskraćuje i ograničava prava na slobodno izražavanje stotinama zaposlenika Ministarstva vanjskih poslova RH.

“Ministrica Pejčinović Burić mjesecima uskraćuje i ograničava prava na slobodno izražavanje stotinama zaposlenika Ministarstva, a ističe ambiciju zauzimanja čelnog položaja u europskoj organizaciji koja nadzire zaštitu tih istih prava. Ministrica nije promašila loptu, promašila je državu!”, ustvrdio je Grmoja.

“Naučili smo iz europske povijesti koliko je opasno podzakonskim propisima ograničavati ustavna prava na izražavanje”, kazao je Grmoja, pa je, ‘kao primjer’ naveo kako je vlada Adolfa Hitlera u veljači 1933. podzakonskim propisom ograničila Weimarskim ustavom zajamčeno pravo na izražavanje.

Grmoja je podsjetio kako je nedavno u medije dospio obrazac kojim je HDZ od svojih članova tražio “odricanje od ustavnih prava i obveza”.

S nevjericom smo čitali kako je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković od članova tražio potpisivanje tog obrasca, no povukao ga je nakon javnog pritiska, rekao je Mostovac Grmoja, te ustvrdio kako “totalitarni formular Jandrokovića i ministričin pravilnik potvrđuju retrogradan trend povratka totalitarnih metoda upravljanja”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI