Grmoja o Agrokoru: ‘Koncern je postao veliki monstrum koji hoda po konopu’

Patrik Macek/PIXSELL

'Krajnji cilj zakona je provesti restrukturiranje cijele tvrtke', kazao je Grmoja

Mostov Nikola Grmoja u Saboru je komentirao stanje u Agrokoru, kao i detalje oko takozvanog lexa Agrokor.

“Brusili su se finalni detalji prijedloga zakona, kojim se želi štititi radna mjesta i gospodarski sustav Republike Hrvatske, što je naš prioritet. Često se spominju spekulacije da je ovo spašavanje jednog čovjeka, taj čovjek je odavno prestao biti vlasnik tog koncerna. Radi se o štićenju radnih mjesta ne samo blagajnica u Konzumu, nego i dobavljača i svih firmi koje posluju s Agrokorom. Svaka odgovorna Vlada i vladajuća većina treba napraviti ovakav potez, a što mislimo o Ivici Todoriću, pokazao je i predsjednik Sabora, Božo Petrov”, rekao je Grmoja, dodavši da ne zna kad će se održati sjednica Sabora na kojoj će se raspraviti o prijedlogu Zakona.

Istaknuo je da postoji mogućnost da zakon i ne bude aktiviran. “Ovo je mreža u kojoj je veliki koncern postao veliki monstrum koji hoda po konopu, a ovo je mreža ako taj koji hoda – padne, zaštita hrvatskoga gospodarstva. Praktički se nikad ne mora ta sigurnosna mreža aktivirati. Upitno je hoće li do toga doći, potrebna je suglasnost vlasnika kompanije i dobavljača”, rekao je Grmoja, dodavši da je u zakonu izvršena izmjena, pa su tvrtke s više od 5.000 zaposlenih definirane kao tvrtke od strateškoga značaja, a u prvotnom su prijedlogu to bile tvrtke koje imaju više od 8.000 zaposlenih.

“Vlada i vladajuća većina nema prevelikih opcija, ovo je odgovoran potez i jedini moguć potez kako da Vlada osmisli rješenje koje će omogućiti da se u kriznoj situaciji postupi najodgovornije i da se zaštite radna mjesta. Krajnji cilj zakona je provesti restrukturiranje cijele tvrtke. Ovo je jedan kontroliran proces, bolje da se dogodi to nego nekontrolirana stihija u kojoj će stradati mnogi”, kazao je Grmoja za N1 dodavši da će Vlada poduzeti sve da osigura zaštitu u slučaju najgorega scenarija.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI