Grmoja o premijeru: Plenković je definitivno priznao poraz

screenshot

Svojim je ponašanjem u vezi s prosvjedom u Vukovaru, kako smatra Mostov Nikola Grmoja, premijer Andrej Plenković dao do znanja da je poražen.

“Promjenom odnosa i retorike prema vukovarskom prosvjedu Plenković je definitivno priznao poraz. Plenkovićeva pobjeda nije nepojavljivanje na prosvjedu njegovih unutarstranačkih oponenata zbog straha od izbacivanja iz stranke nego još veća i dugoročnija politička šteta i poraz za cijeli HDZ.

Dakle, umjesto da samo Plenković doživi političku štetu ona se kukavičlukom i strahom za pozicije njegovih oponenata prelila na cijeli HDZ jer je sada valjda svima evidentno da u HDZ-u egzistira jedino osobni interes.

Mediji koji glorificiraju poraženog Plenkovića kao pobjednika, umjesto da pišu o nečinjenju institucija i potresnim i mučnim svjedočanstvima Vukovarki, dokaz su poremećenog sustava vrijednosti u Hrvatskoj.

Pravda i pravna država svima nam moraju biti apsolutni prioritet”, piše Grmoja na Facebooku.



Podsjetimo, u Vukovaru je u subotu zbog neprocesuiranja ratnih zločina održan prosvjed koji je najavio vukovarski gradonačelnik, HDZ-ov Ivan Penava.  Plenković je rekao da ovaj prosvjed HDZ ne podržava, a na kraju se od viđenijih članova stranke tamo pojavio samo Stevo Culej. Organizatori tvrde kako je 20.000 ljudi bilo na prosvjedu, dok je tu brojku policija smanjila za duplo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI