Guverneru HNB-a Borisu Vujčiću bile su crvene oči! Sviđa li se i njemu bijeli prah?

Screenshot HRT

Svojedobno se naš portal zapitao je li bivši premijer Milanović Hrvatsku vodio pod utjecajem ‘bijelog’?! Povod takvom pitanju bilo je Milanovićevo zadnje gostovanje kod Stankovića u 'NU2' koji se odavao pokretima simptomatičnim za konzumenta. Ineteresantno i Vujčićevo gostovanje kod Stankovića zapeo je za oči brojnim gledateljima, koji nisu mogli a ne primjetiti neke od pokreta simptomatičnih za ljubitelja bijelog praha. Je li se tu radilo o prašku za pecivo dr. Oetker ili Droge Portorož, možda bi najbolje utvrdili poznavatelji toga čudovatog praha iz Kolumbije

Prije tridesetak godina “moćna gomilica” perspektivnih poslovnih ljudi, odvjetnika i direktora, družila se u klubu Hennessy u Kačićevoj ulici, pa su ih novinari poslije, kad su postali premijeri, naftni moguli, ministri i gradonačelnici, nazvali “dečkima iz Hennessyja”…
Nikica Valentić, Davor Štern, Mladen Vedriš, Borislav Škegro, Bosiljko Mišetić, Nenad Porges – navodno čak i Domagoj Milošević, kao najmlađi izdanak iz Hennessyjeva kadrovskog inkubatora – bili su predestinirani lideri upravljačke elite, članovi kluba odabranih nalik na mnoge zapadne koterije, pisali su mediji. ‘Dečki iz Hennessyja’, dugo su drmali, a neki od njih i danas, na razne načine i kroz raznolike sfere utjecaja drmaju političkim i poslovnim krugovima Lijepe naše.
Puno godina poslije spomenute dečke zamijenila je jedna druga skupina moćnih dečki iz ‘Peperminta’, u zagrebačkoj Ilici, u trendeseterskom prostoru koji je preko dana kafić, a navečer klub. Zoran Milanović, bivši čelnik SDP-a i premijer, Boris Vujčić, guverner HNB-a i Emil Tedeschi, vlasnik Atlantik grupe, bili su redoviti gosti spomenutog kluba. Tako bi se oni, između ostalog, redovito okupljali na božićnom partyju u zagrebačkom klubu Pepermint, gdje bi se za glazbu pobrinuo DJ, Emil Tedeschi. Danas od tih moćnih dečki iz Peperminta, koji su svojedobno drmali Hrvatskom, nedostaje samo bivši premijer i predsjednik SDP-a. A nakon Milanovićeva odlaska na ‘braniku Domovine’ još su ostali guverner HNB-a Boris Vujčić, i vlasnik Atlantik grupe, Emil Tedeschi, koji se sve više spominje u kontekstu jedne od najvećih privatizacija u hrvatskoj povijesti – privatizaciji Podravke.

Dobro plaćen, a tvrdi da nije buržuj

Upravo Vujčićevo gostovanje u Stankovićevoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’ pobudio je sjećanja na njihova druženja u Pepermintu, ali i otvorilo neke ranije dileme oko guverneru HNB-a. Najprije, mnogi gledatelji su primijetili, da se guverner HNB-a i nije previše uznemiravao na neka Stankovićeve provokativne opaske, pogotovo na voditeljevu tvrdnju da neki smatraju kako je upravo Vujčić oličenje buržoazije u Hrvatskoj, te ga upitao doživljava li se tako. Na to je guverner HNB odgovorio: ‘Apsolutno ne, ja spadam sigurno u vrlo dobro plaćene ljude, mali postotak vrlo dobro plaćenih ljudi, ali ja mislim da su u Hrvatskoj oni koji su stvarno buržoazija, oni koji danas žive od kapitala, a ne oni koji žive od plaće’.

Naravno, brojni gledatelji su ostali razočarani Vujčićevim nastupom te su konstatirali da on ništa nije rekao o poticanju proizvodnje, izvoza, zapošljavanju u realnom sektoru, povećanju konkurentnosti gospodarstva i šteti koju HNB proizvodi svojom politikom pogodovanja uvoznom lobiju i korisnicima kredita. No, među gledateljima bilo je i onih koji su primijetili Vujčićevo čudno ponašanje, njegove proširene zjenice i blijedo crvene oči koji otkirvaju čovjeka kojem se sviđa bijelo.
Svojedobno je o istoj problematici naš portal pisao i u slučaju Vujčićeva prijatelja i bivšeg premijera Zorana Milanovića. Naime, višegodišnje promatranje ponašanja bivšeg predsjednika Vlade RH i aktualnog predsjednika SDP-a Zorana Milanovića putem javno dostupnih medijskih servisa dovelo je do zaključka kako je gospodin konzument neke vrste opojnih droga. ‘Dakle, pred sobom imamo odraslu osobu i političara koji dobro prikriva svoje stanje. Je li u međuvremenu postao ovisnikom u ovom trenutku nije poznato, ali to nije teško testirati, pisao je svojedobno naš tjednik i naveo neke od simptoma prema kojima se može prepoznati ovisnika o kokainu: često šmrcanje, hiperaktivnost, bezrazložna euforija, proširene zjenice, nesanica, slab apetit, osjećaj viška energije, moguće halucinacije i paranoja, sklonost hedonizmu i iscrpljujućoj noćnoj zabavi. Već smo spomenuli da narkoman navučen na „koku“ zadržava lucidnost i da ima razvijen izvanredan smisao za prijevaru i laž svake vrste, pisali smo tada na portalu.

Vlas na analizu

Inače, za detekciju kokaina treba vrlo dobro obratiti pozornost na upečatljivo crvenilo nosne sluznice. Osnovni načini unošenja kokaina u organizam su upravo ušmrkavanje i pušenje. Kod ušmrkavanja potrebno je oko tri minute da sluznica apsorbira kokain koji preko kapilara ulazi u krvotok, pa onda u mozak. Kod pušenja, kokainska para se apsorbira u krvotok u plućima, čime se početak djelovanja ubrzava. Čim počne djelovati razmišljanje postaje lakše i brže, aktivira se govorni centar, osjeća se samopouzdanje za vrhunske napore i dostignuća. Za približno deset minuta hipotalamus reagira na stimulans i osjećaj lakoće polako nestaje. Unošenjem kokaina podražen je i centar za spolnost.
Baš mnoge od tih simptoma i učinke moglo se vidjeti kod bivšeg predsjednika SDP-a na kraju njegovog mandata, a posebice je javnost ostala zgrožena nakon njegovog gostovanja u emisiji “Nedjeljom u dva” kod Ace Stankovića kada se Milanović odavao pokretima simptomatičnim za konzumenta upravo spomenutog.
Interesantno i Vujčićev pogled, kao i crvenilo nosne sluznice i to baš u Stankovićevoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’, zapeo je za oči brojnih gledatelja, koji nisu mogli a ne primijetiti neke od gore spomenutih sindroma za vrijeme njegova gostovanja u emisiji. Pogotovo njegove proširene zjenice i blijedo crvene oči. Insajderi tvrde da to i nije čudno, jer da se i Vujčiću, baš kao i njegovom prijatelju Milanoviću sviđa bijeli prah.
Radi li se tu o prašku za pecivo dr. Oetker ili Droga Portorož, možda bi najbolje utvrdili poznavatelji toga čudovatog praha iz Kolumbije. U svakom slučaju zapanjujuće je da guverner Vujčić ne zna ni kolika su mu mjesečna primanja niti je svoju suprugu stigao upozoriti da ne diže kredit u švicarskim francima, što su samo odlike gore spomenutih ljudi -ljubitelja bijelog praha. i zato bi bilo dobro da Vujčić da vlas na analizu, ali ne na način kako je to činio Zdravko Mamić, dajući na analizu tuđu vlas.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI