HAK: Magla i skliski kollnici usporavaju promet, mogući odroni

0
216

Jak vjetar puše na autocesti A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići

Zbog teretnog vozila u kvaru u tunelu Trsat, na riječkoj obilaznici u smjeru Zagreba promet teče jednim trakom, uz ograničenje brzine na 40 km/h.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče, državna cesta DC1 (Lička magistrala), stara cesta kroz Gorski kotar (DC3), Krčki most i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila.

Loading...

Dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica otvorena je samo za osobna vozila, zbog vjetra. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše na autocesti A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići. Vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Mogući su odroni. U Gorskom kotaru ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):

  • DC75 u Karigadoru, Taru i na dionicama Vodnjan – Pula te Zambratija-Umag kod ulaza u kamp Stella Maris;

  • DC206 Hum na Sutli-Kostel;

  • županijska cesta Visočane-Poličnik (ŽC6014).

Do 27. siječnja 2018. god. u 15,00 sati Jadranska magistrala (DC8) u Primoštenu zatvorena je za teretna vozila i autobuse na predjelu Tepli Bok. Obilazak: Dolac-Podgreben-Primošten, i obrnuto.

Do 12. siječnja zbog građevinskog miniranja u mjestu Lovran (DC66), u 10:00 i 14:00 sati kratkotrajno će se prekidati promet, pa vozače pozivamo na strpljenje i razumijevanje.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • DC1 na dionici Točak-Hrvatski Blagaj;

  • DC2 u Vukovaru u Ulici Priljevo;

  • Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestima Murvica Gornja, Slano i Klek, od mosta Bistrina (DC8) do raskrižja sa DC414 za Pelješac, kod raskrižja za groblje Dubac;

  • DC32 kod mjesta Smrečje (kod Čabra);

  • DC46 Đakovo-Budrovci;

  • DC66 Pula-Most Raša u naselju Marčana;

  • DC206 Valentinovo-Krapina.

Zbog vode na kolniku na državnoj cesti DC36 u mjestu Rožen Breg te na županijskoj cesti ŽC1043 Obrež-Donji Dragonožec na dijelu kod kanala vozi se jednim trakom usporeno.

Na državnoj cesti DC32 kod mjesta Smrečje zbog klizišta vozi se jednim prometnim trakom naizmjence.

Zbog odrona zatvorena je županijska cesta ŽC6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac. Obilazak je LC65004 preko Stare Straže ili lokalnom cestom LC65004 Čupkovića most.