HAK: Pojačan promet očekuje se na gradskim zaobilaznicama te graničnim prijelazima

screenshot

Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenje osim na dionicama gdje su u tijeku radovi. Pojačan promet tijekom dana očekujemo na gradskim cestama i obilaznicama te na pojedinim graničnim prijelazima.

NAJAVA RADOVA:

  • 1.travnja od 11 do 15 sati bit će zatvorena DC27 Zaton Obrovački-Donji Karin na mostu preko Karišnice. Vozila će se propuštati svakih sat vremena, naizmjenično, prema već prije postavljenoj privremenoj signalizaciji.
  • od 2. do 12. travnja, od 8 do 17 sati (radnim danima i subotama) bit će zatvorena DC50 Janjče-Perušić od raskrižja za Razbojište do lokalne ceste za Janjče.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Od 15. studenog 2018. godine do 15. travnja 2019. godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Više na: https://www.hak.hr/vijest/842/obvezna-zimska-oprema-2018.

Na snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5. (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html. Kartu s javnim cestama objavit ćemo u sklopu HAK-ove Interaktivne karte.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI