HAK UPOZORAVA: Promet u većem dijelu zemlje otežan zbog vremenskih (ne)prilika

Nel Pavletic/PIXSELL

HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme

Autoceste A1 između Zagreba i Šestanovca, A6 Rijeka-Zagreb u punoj dužini kao i državne ceste DC1 između Karlovca i Splita, stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) i Jadranska magistrala (DC8) otvorene su za sve skupine vozila.

Zimski uvjeti na A1 između čvorova Šestanovac i Ravča kao i na pristupnoj cesti tunela Sveti Ilija (DC76), zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

U većem dijelu zemlje zbog snijega i niskih temperatura, promet teče otežano. U središnjoj Hrvatskoj, Lici, Slavoniji i Baranji ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost i na autocestama: A1 između čvorova Bosiljevo i Gospić, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Lipovac, A5 Đakovo-Sredanci te A11 Jakuševec-Lekenik. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Lici i unutrašnjosti Dalmacije.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI