HAK: Vozači oprez, kolnici su mokri i skliski

.Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Jak vjetar puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić kao i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina

Na dionici Jadranske magistrale između Novog Vinodolskog i Senja (DC8) te autocesti A7 Orehovica-Šmrika zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocike (I. skupina vozila), zbog bure, izvještava HAK.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, Krčki, Paški i most Dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku otvoreni su za sve skupine vozila.

Kolnici su mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Jak vjetar puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić kao i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Radovi na autocestama:
A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Zabok u dužini od oko 3 km (od 15. +500 do 18. +080 km) vozi se dvosmjerno, istočnim kolnikom (do 17. studenog);
A4 Goričan-Zagreb kroz tunel Vrtlinovec vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno;
A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Zečeve Drage (od 13. do 11. km) u smjeru Zagreba vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 6. studenog).
Za sav promet zatvorene su ceste:



DC1 Udbina-Bruvno (obilazak: Udbina (DC1)-Gornja Ploča (DC522)-Sveti Rok (DC50)-Gračac (DC1));
DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;
DC502 Smilčić-Pridraga;
ŽC6007 Zadar-Ražanac između mjesta Poljica i Mazija.
Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:
DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić;
DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;
DC66 u naselju Marčana;
DC206 Valentinovo-Krapina.

Zbog oštećenja prijelazne naprave na Paškom mostu vozi se uz ograničenje brzine od 30 km/h.

Na zagrebačkoj obilaznici od 18. rujna do 17. studenog na dionici Jankomir-Zaprešić (0. +490 do 1. km +390) u smjeru Zagreba vozit će se uz privremenu regulaciju prometa, zbog sanacije kolničke konstrukcije. U prvoj fazi za promet će biti zatvoren pretjecajni i dio voznog traka. U drugoj fazi za promet će biti zatvoren vozni i zaustavni trak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI