HAZU reagirao na Stankovića

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Znanstveno vijeće za obrazovanje i školstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti pod predsjedanjem akademika Vladimira Paara uputilo je službenim tijelima Republike Hrvatske, Ravnateljstvu Hrvatske radiotelevizije i zainteresiranoj javnosti izjave u kojima se očituje o emisiji “Nedjeljom u 2” emitiranoj 26. studenoga 2017. godine. U toj je emisiji voditelj Aleksandar Stanković iznio neutemeljene tvrdnje o stanju u reformi školstva i o recenzijama kurikularnih dokumenata, koje Vijeće odbacuje te je Hrvatskoj radioteleviziji poslalo svoj demanti, koji HRT nikada nije objavio. Izjavu prenosimo u potpunosti:

“U emisiji ‘Nedjeljom u dva’ emitiranoj 26. studenoga 2017. voditelj Aleksandar Stanković iznio je neutemeljene i ničim potkrijepljene stavove o Cjelovitoj kurikularnoj reformi.

Naime, pozivajući se na  neimenovane izvore, ustvrdio kako je samo tri posto sadržaja kurikulnih dokumenata sporno, dok bi se navodno čak 97 % njihova sadržaja moglo odmah implementirati u hrvatskome obrazovnom sustavu. Time je gledateljstvo dovedeno u zabludu o opsegu i količini stručno utemeljenih kritika koje su o kurikulnim dokumentima iznesene u javnoj i stručnoj raspravi. Mnoštvo je kritika tih dokumenata iznijelo upravo Znanstveno vijeće za obrazovanje i školstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i njegovi članovi.

Zbog prava javnosti na objektivno informiranje očekujemo da u jednu od idućih emisija ‘Nedjeljom u dva’ pozovete akademika Vladimira Paara, predsjednika Znanstvenoga vijeća za obrazovanje i školstvo HAZU-a, kako bi imao priliku iznijeti i obrazložiti kritičke stavove o sadržaju kurikulnih dokumenata.”

Facebook Comments



Loading...
DIJELI