HNS-ovac koji je digao ruku za HDZ: ‘Nikome nego meni nije bilo teže glasati’

Grgo Jelavic/PIXSELL

Ustvrdio je kako njegov glas za koaliciju s HDZ-om nije naštetio odnosu s Androm Vlahušićem, inače članom Predsjedništva stranke i gorljivim protivnikom ovakve koalicije na nacionalnoj razini

Predsjednik dubrovačko-neretvanske Županijske organizacije HNS-a i član Središnjeg odbora te stranke Valentin Dujmović rekao je u četvrtak kako nikome nego njemu nije bilo teže glasovati za koaliciju s HDZ-om, te poručio kako njegov odnos s donedavnim “mentorom” Androm Vlahušićem, koji je bio protiv koalicije, zbog toga nije narušen.

 Dujmović je na konferenciji za novinare kazao kako je uvijek smatrao da nisu bitne stranke nego ljudi, zapitavši se tko bi “zakopao ratnu sjekiru ako ne HNS”. “U svijetu je sasvim normalno da se događaju ovakve koalicije, jer liberali mogu koalirati s onima s kojima mogu usuglasiti programe. Građani nas nisu birali da ratujemo jedni protiv drugih, a ne razumijem zašto bi se od mene očekivalo da mrzim nekoga samo zato jer je iz druge stranke”, rekao je.

 Istaknuo je kako će HNS biti korektiv u Vladi, te da zajedno s kolegama iz Središnjeg odbora koji su podržali koaliciju s HDZ-om nije htio dopustiti treće izbore u dvije godine. “Mi idemo u nove projekte da bi napravili nešto dobro za građane. Ako oni to za tri godine ocijene lošim, neka tako bude. Mi smo ovdje mislili i na reformu školstva, a uvjeren sam da će ova odluka s vremenom dovesti do smanjenja radikalizacije u zemlji”, rekao je.

 Ustvrdio je kako njegov glas za koaliciju s HDZ-om nije naštetio odnosu s Androm Vlahušićem, inače članom Predsjedništva stranke i gorljivim protivnikom ovakve koalicije na nacionalnoj razini. “U našem odnosu nema poremećaja. Danas sam se čuo s njim, a poslije smo se dopisivali i napisao sam mu kako smatram da sam ja u pravu ovdje, a ne on. To ćemo znati za tri godine”, odgovorio je novinarima na njihov upit.

 Dujmović, HNS-ov gradski vijećnik i kandidat koalicije HNS-HSLS za dubrovačkog gradonačelnika na nedavnim lokalnim izborima, kazao je i kako će “biti korektan ukoliko iz dubrovačke podružnice stranke dođe zahtjev za njegovim izlaskom iz Gradskog vijeća”. Naime, protiv koalicije s HDZ-om osim Andra Vlahušića, inače predsjednika dubrovačkog HNS-a ,izjasnio se i Mario Tevšić, također član Središnjeg odbora. “Stranka nije jedna osoba i ne vidim razloga za eventualno vraćanje mandata, ali ako službena tijela stranke to od mene zatraže, naravno bit ću korektan” rekao je.



 Dujmović se osvrnuo i na nedavni sastanak u jednom dubrovačkom kafiću s novoizabranim gradonačelnikom, HDZ-ovim Matom Frankovićem, rekavši da je stavio svoj mandat kao predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik na raspolaganje, iako mu ugovor jamči mogućnost ostanka u toj komunalnoj tvrtki. “Moj ugovor u Vodovodu mi omogućuje da ostanem, ali ja to neću napraviti jer Vodovodu nije potrebna još jedna osoba. Možda u nekim trgovačkim društvima jest, to ne znam, ali ja u Vodovodu neću ostati. HNS će biti oporba u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, a moja oštrica bi bila puno tuplja da ostanem na čelu Vodovoda”, naveo je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI