Hodak o tužbi protiv Josipovića: „Njegove izjave najviše štete njemu, teško je u Hrvatskoj ne ostvariti dva mandata!“

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Udruga Vigilare smatra da je Josipović svojim izjavama uvrijedio katolike nazvavši ih katoličkim talibanima", potvrdio je Hodak tužbu

Bivši predsjednik Ivo Josipović oštro je reagirao na prijenose misa na HRT-u i Hrvatsku nazvao katoličkom džamahirijom. Osvrnuo se i na nadbiskupa Barišića čiju je propovijed komentirao sa: “Stigla svježa bunika'”.

Udruga Vigilare smatra da su Josipovićeve izjave uvredljive za katolike jer ih je usporedio sa zločinačkim islamističkim režimima. Putem poštanskih sandučića traže potporu od građana u tužbi protiv Josipovića, kojega će tužiti zbog uvreda, kleveta, teškog sramoćenja i govora mržnje. Tužbu će voditi naš ugledni odvjetnik Zvonimir Hodak.

Hodak je za direktno.hr potvrdio kako se sprema tužba i kako će je on voditi.

“Priprema se tužba, ja je radim. Udruga Vigilare smatra da je Josipović svojim izjavama uvrijedio katolike nazvavši ih katoličkim talibanima”, potvrdio je Hodak tužbu te dodao kako se još nije odlučio za njenu formu, ali riječ je o privatnoj kaznenoj tužbi. “Uvjeren sam da su njegove izjave uvredljive, mi na formi tužbe tek radimo i sve radimo u zakonskim rokovima”, napomenuo je odvjetnik.

Hodak je otkrio da će se tužbi protiv bivšeg predsjednika pridružiti određen broj ljudi koji također smatraju da su uvrijeđeni Josipovićevim izjavama.



Na pitanja smatre li da su šanse za presudu velike, Hodak odgovara da s našim pravosuđem nitko nije siguran. “Bez obzira na to kakvo je hrvatsko pravosuđe, što smo vidjeli i prošli tjedan, uvjeren sam da se katolike ne smije nazivati talibanima, klerofašistima i zatucancima”. 

Dio struke i medija, prije svega jedan portal lijeve provenijencije, problematizira pitanje kršenja Kodeksa odvjetničke časti jer Hodak dijeli punomoć. No Hodak odgovara kako su “ti portali zadnji koji imaju pravo pričati o kodeksu i časti”. 

“Sama činjenica da ti portali nakon svega nisu otišli u stečaj i nisu zatvoreni te da su njihovi vlasnici dobili dobrotvorni rad za stvari za koje druge osobe dobivaju kazne zatvora, dokazuje kakvo pravosuđe imamo”, kazao je Hodak.

Nije štedio ni bivšeg predsjednika kojega je nebrojeno puta žestoko kritizirao.

“Josipović je platio sve svoje izjave jednim mandatom. Hrvatska je zemlja gdje je jako teško ne ostvariti dva mandata. On je možda dobar profesor, glazbenik, ali njegove izjave najviše štete njemu, što se i pokazalo kad je izgubio izbore. To mu je najveća kazna”, zaključio Zvonimir Hodak razgovor za direktno.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI