HOS-ovac OŠTRO PREMA VLADI: ‘To što radite, neoprostiv je grijeh…’

screenshot

Neoprostiv je grijeh hrvatske vlasti, ignoriranje vapajućeg glasa profesora Stjepana Šterca koji čvrstim naučnim argumentima pokazuje demografsku kataklizmu hrvatskog naroda

U ime Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara, predsjednik Zvonimir Čurković, bivši pripadnik HOS-a, obratio se Vladi koja riječi Stjepana Šterca ne uzima za ozbiljno:

Neoprostiv je grijeh hrvatske vlasti, ignoriranje vapajućeg glasa profesora Stjepana Šterca koji čvrstim naučnim argumentima pokazuje demografsku kataklizmu hrvatskog naroda. Tom ignorancijom pretvaraju rijetko časnog i poštenog čovjeka u čudaka. Zašto? Zato što profesor Stjepan Šterc dragovoljac, branitelj, uvaženi član akademske zajednice i istovremeno “običan” kustošijanski frajer, uvijek temeljno ljudski pristupan svakom normalnom čovjeku, pokazuje da su još uvijek živi ideali koji su devedesetih stvorili ovu državu i koji su čak i dobar dio braniteljskih udruga i njihovih predstavnika zaboravili shvaćajući demokraciju krajnje sebično i vulgarno kao borbu za svoje vlastite interese i interese svoje kaste. A svi skupa smo zaboravili predivne mlade ljude koji ne mogu u sve svoje vrline ne mogu naći golu egzistenciju u našoj ljubljenoj domovini. Stoga apeliram na hrvatsku vladu da se pod svaku cijenu ozbiljno pojačaju napori i mjere za demografsku obnovu Hrvatke i time posluša glas uvaženog profesora Stjepana Šterca jer svi drugi napori gube svrhu ako nam mladi odu iz zemlje. Apeliramo da se napravi isto što se napravilo u Uredu za iseljeništvo, gdje je naš suborac Zvone Milas po prvi puta otkad postoji hrvatska država počeo ozbiljno i zrelo surađivati sa našim domoljubnim iseljeništvom čiju iskrenu podršku nikada nismo izgubili. Međutim, sve to skupa neće imati smisla ako trenutno ne pojačamo mjere na obnovi katastrofalne demografske situacije gdje nam trenutne kozmetičke mjere ne mogu stvarno pomoći”, riječi su koje potpisuje Čurković.

Podsjetimo, profesor na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (PMF) Stjepan Šterc, upozorio je Vladu riječima kako se ne može dječjim doplacima i porodiljnim naknadama rješavati demografska revitalizacija:

Ono što bih Vladi odmah predložio je da se, između ostalog, pročešlja proračun i tek bi onda vidjeli u detalje koliko imamo proračunskih stavki koje su irelevantne za državni razvoj i koje bi mogle usmjeriti u nešto što je puno važnije, a to je demografska relativizacija. Po mojoj procjeni, s obzirom na to da sam analizirao proračun, i nakon razgovora s ljudima iz ministarstva financija – mi smo došli možda čak do 12, 13 milijardi koje su manje bitne od onog što bi mogli usmjeriti u demografsku revitalizaciju Hrvatske”, izjavio je Šterc koji hrvatsku demografsku sliku naziva “dramatičnom”, a smatra i da ovaj problem zaista postaje pitanje nacionalne ili državne sigurnosti.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI