Hrga prokomentirala svoju imovinsku karticu: Izrekla je vrlo zagonetnu rečenicu!

0
298
screenshot

Mirjana Hrga 16. je siječnja službeno postala savjetnicom Kolinde Grabar Kitarović, u roku je predala imovinsku karticu, a podatke s kartice objavila je većina medija u Hrvatskoj.

Naime, ona je proglašena savjetnicom Predsjednice za strateške politike i odnos s Hrvatskim saborom i Vladom RH, ima status dužnosnice i objava imovinskog stanja obavezna je po zakon. Plaća koju će dobivati doseže 16 i pol tisuća kuna.

Loading...

Nakon velikog interesa medija za njenu imovinsku karticu, Hrga je na svom Facebook profilu objavila komentar na čitavu buru koju je ta kartica izazvala.

Njen komentar prenosimo u cijelosti: “Daj mi Bože da imam dovoljno, a da svi oko mene imaju više.

Uz silnu filozofiju što bi život trebao biti, a što politika, sve se u konačnici svede na tu jednu rečenica koja jedina jamči sretan život. Ne samo pojedinca nego i zajednice. Druge nema.

Politika ne bi trebala biti teška, pa onda ni sramotna djelatnost ako se okreneš čovjeku. Štoviše.

Pametan čovjek bi se trebao hraniti privilegijom da može pomoći, a ne sanjati da će politikom osnažiti vlastitu poziciju.

To bi trebala biti čast.
Ako je to njegov cilj.
Ako je čovjek, njegov život i dostojanstvo ispred papira.

Ali to onda podrazumijeva i hrabrost.
Realiziranost.
Slobodu od svega što bi te moglo ubiti.
I trenutak.

I zato ako umjesto čovjeka ipak kukavički poklekneš i izabereš drugo skrivajući se iza besmislenih odljuđenih i nerazumljivih formalnosti, ulagivanja, pothranjivanja taština, onda pristaješ da politika bude svrha sebi samoj.
Da frustrira.
Dok čovjek čeka.

Oholost i pohlepnost su njena suprotnost.
I siguran put u propast.”