HRT-ov RAVNATELJ ‘PERE RUKE’: ‘Zaprimili smo ponudu za otkup Gazde, ali…’

Robert Anic/PIXSELL

"Hrvatska radiotelevizija, kao javni medijski servis svih građana, tvrtku Agrokor prati već godinama u svojim radijskim i televizijskim programima", izvijestili su iz HRT-a

Redatelj filma Gazda Dario Juričan otvorenim se pismom obratio glavnom ravnatelju HRT-a, Kazimiru Bačiću s obzirom na to da HRT ne želi prikazati njegov film “Gazda”. Kako Juričan smatra, u cilju je javnosti je da se taj film pogleda.

Kao odgovor na njegovo otvoreno pismo reagirao je i HRT koji je pokušao pojasniti situaciju:

Ističemo kako će Hrvatska radiotelevizija s dužnom pozornošću razmotriti ponudu za otkup dokumentarnoga filma “Gazda” nakon što završi izrada novoga pravilnika o otkupu i nakon što objavimo novi natječaj za otkup audiovizualnih djela nezavisnih proizvođača. Ističemo i kako Hrvatska radiotelevizija, kao javni medijski servis svih građana, tvrtku Agrokor prati već godinama u svojim radijskim i televizijskim programima, u različitim emisijama i tematskim prilozima te ne bježi od tema povezanih s njom, o čemu svjedoči i podatak da je autor filma u listopadu prošle godine gostovao u emisiji “Nedjeljom u dva”, jednoj od najgledanijih i najcitiranijih emisija javnoga medijskog servisa”, stoji u priopćenju HRT-a.

>>> ZAŠTO HRT NE ŽELI PRIKAZATI ‘GAZDU’? Redatelj filma kaže da trenutak za to ‘nikad neće biti zgodan’!

Podsjetimo, Juričan je reagirao jer njegov film “Gazda” danas prikazuje Al Jazeera, no ne i hrvatska javna televizija. Prema njegovu mišnjenju, film je od interesa šire javnosti te je naglasio da je i sam predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov po gledanju filma izjavio da je „film edukativan i da bi ga svatko trebao vidjeti“.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI