Hrvata u ‘Republici Srpskoj’ kaznili zbog kockastog dresa

Dario Strašček privatna arhiva

Jedan hrvatski navijač doživio je veliku neugodnost u susjednoj Bosni i Hercegovini, točnije na području Kostajnice u Republici Srpskoj.

Kako pišu 24sata, Dario Strašček kažnjen je dan nakon utakmice s Engleskom i fantastične pobjede u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva, i to zbog toga što je nosio dres s kvadratićima!

Tijekom puta na more preko BiH, čovjek je stao na kavi u Kostajnici, a prišao mu je policajac:

“Policajac me pitao znam li gdje sam. Ja sam mu rekao da sam u Bosni i Hercegovini, a on je odgovorio da griješim, da sam u Republici Srpskoj i da bih mogao dobiti batina zbog hrvatskih obilježja. Rekao je da me zato mora kazniti. Kad sam sjeo u kafić, netko me je prijavio policiji. Zaista nisam ni navijao ni bilo koga na bilo koji drugi način provocirao. Mlađa kći mi se rasplakala, bilo je izuzetno neugodno”, prepričava Dario.

Policajac mu je još dodatno rekao da ga neće pustiti ako ne plati odmah i da će ići na sud, pa je shvatio da je bolje odmah platiti kaznu u iznosu od 50 konvertibilnih maraka, odnosno 200-tinjak kuna.

Tvrdi i da mu je policajac naredio da se presvuče te da je potom napustio grad.



“Ne mogu vjerovati da se to događa 2018. godine. Bojao sam se i za kćeri jer su mi iz drugih kafića neugodno i ružno dobacivali dok sam razgovarao s policajcem”, kaže Dario Strašček.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI