Hrvati masovno pohrlili shoppingirati u srpsko selo Srpsko selo Bogojevo

0
268
Flickr

Nedaleko od graničnog prijelaza prema Srbiji kod Erduta nalazi se vojvođansko selo Bogojevo, koje postaje kraljevstvo za šoping Hrvata.

“Kupuju hranu, lijekove, kozmetiku, cigarete, alkoholna i bezalkoholna pića, ali i sve ostale potrepštine i to u velikim količinama jer su kod nas čak i hrvatski proizvodi poput Vegete jeftiniji. Hrvati u velikom broju dolaze tijekom cijelog tjedna”, kaže prodavačica jedne trgovine za Večernje novosti.

U Bogojevu jedan bračni par iz Vukovara kupuje već dulje vrijeme a kažu i kako su za 400 kuna kupili i tlakomjer. Isti takav u Hrvatskoj košta 1.885 kuna.

Za navedeni medij jedna je ljekarnica rekla: “Kupuju najviše lijekove protiv bolova, koji se u Hrvatskoj ne mogu nabaviti bez recepta, kao i kreme svih vrsta, sirupe, dijetetske proizvode, dječju hranu, toplomjere i razna pomagala, što je sve duplo skuplje kod njih”.

Hrvati još ostavljaju svoj novac u restoranu u Bogojevu, gdje su cijene mnogo niže nego u Hrvatskoj.

”Ne prođe dan bez hrvatskih posjetitelja. Neki od njih dolaze već u 11 sati. Oni nam čine 90 posto prometa”, kaže konobar lokalnog restorana.

Loading...