Hrvatska umire, nema radnika, a radna snaga uvodi se iz BANGLADEŠA!?

Pixabay

Dolaze liječnici, medicinske sestre, informatičari…

Hrvatska je u nedostatku radne snage pokazala zanimanje za radnike iz Bangladeša, objavilo je veleposlanstvo te države u Haagu, nakon sastanka bangladeškog veleposlanika sa hrvatskim zamjenikom ministra rada Draženom Opelićem.

Kako su objavili iz bangladeškog veleposlanstva, a prenosi Večernji list, zamjenik ministra Pavića je na sastanku u Zagrebu najavio da će Hrvatska uskoro u Bangladeš poslati nacrt memoranduma o razumijevanju, dokumenta koji opisuje dogovor između dvije države o toj temi.

Potom će se pokrenuti nužne pripreme kako bi se regrutirala potrebna radna snaga iz te države. Veleposlaniku Sheikhu Mohammedu Belalu je zamjenik ministra Opelić rekao da Hrvatska želi zapošljavati liječnike, medicinske sestre, stručnjake za informatiku, turističke i građevinske djelatnike.

Odgovor veleposlanika je bio kako je Bangladeš sposoban osigurati kvalificiranu i nekvalificiranu radnu snagu za sve sektore. Iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava potvrdili su da je pomoćnik ministra primio veleposlanika Bangladeša kojega je interesirala mogućnost suradnje na području tržišta rada.

“Ministarstvo kontinuirano prati situaciju na tržištu rada kako bi odgovorilo na sve izazove u pogledu potražnje za radnom snagom, ali kao što ministar Pavić stalno naglašava, prioritet Vlade je zapošljavanje domaće radne snage”, odgovorili su iz ministarstva za Večernji list.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI