Program obilježavanja Dana hrvatskih branitelja

Fotografija je dio zbirke Muzeja Domovinskog rata

Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja koji se u Hrvatskoj slavi 5. kolovoza, na Crkvi svetoga Vlaha postavljen je plakat – fotografija Matka Biljka koju je snimio 5. kolovoza 1995. u Kninu, na dan oslobođenja od okupatora nakon poznate vojno-redarstvene akcije ‘Oluja’. Fotografija je dio zbirke Muzeja Domovinskog rata. Plakat je najava programa koji je organiziran u suradnji Muzeja Domovinskog rata i Grada Dubrovnika za večeras, povodom Dana domovinske zahvalnosti.
Program obilježavanja započet će u 20 sati izložbom povijesne ratne fotografije u Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik u tvrđavi Imperial, nakon čega će uslijediti svečani koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i klape Subrenum.
Koncertom će ravnati maestro Đelo Jusić, početak je u 22 sata ispred crkve svetog Vlaha, a sam koncert poklon je Grada Dubrovnika njegovim sugrađanima.
Građani će imati priliku čuti neke od najljepših pjesama posvećenih domovini i gradu – “Bože čuvaj Hrvatsku”, “Od stoljeća sedmog”, “Dubrovniče slavni”, “Zemlja dide mog”, “Dubrovnik spava”,” Ako sada spavaš”, “Croatio iz duše te ljubim te” i “Ovo je Grad”, samo su neke od njih.
Osim najljepših domoljubnih pjesama, publika će imati priliku poslušati i recitacije najljepših stihova domoljubne poezije po odabiru dr. sc. Katije Bakije, a u izvedbi dubrovačkog glumca Edija Jerteca.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI