Pupovčeva žalopojka: Kaže kako mu se nakon napada nije javila Grabar-Kitarović

RTRS

Pupovac je prokomentirao kakav je položaj srpske manjine u Hrvatskoj

O nedavnom napadu u centru Zagreba svoje doživljaje i emocije predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac podijelio je sa srpskim listom Politika. Za hrvatske medije Pupovac nije želio opširnije nastupati o ovome napadu, ali je za srpski medij otkrio sve o incidentu te o društvenoj atmosferi. Predsjednik SDSS-a također je otkrio kako ga je nakon napada zvao Andrej Plenković.

“Premijer Plenković me zvao poslije napada i javno osudio ono što se dogodilo, za razliku od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. To je bio prvi poziv te vrste i prvo obraćanje nekog premijera povodom bilo kojeg poznatog, javnog ili nejavnog, incidenta. Očigledno su premijer i njegovi nadležni ministri prepoznali stvar koja nije bezazlena”, rekao je Pupovac.

Osim toga, za navedeni medij se prisjetio i pisma koje je zbog atmosfere mržnje prema srpskoj manjini uputio predsjednici 2016. godine.

“Ja sam se dosad obraćao samo predsjednici Republike, pismom prije nekoliko godina i u jednoj sličnoj atmosferi. Ali, nažalost, to pismo nije ostalo interno, kao što sam mislio, nego sam dobio javni odgovor u kome sam i ja proglašen odgovornim za to što mi se događa”, rekao je Pupovac u razgovoru za Politiku.

Pupovac je prokomentirao kakav je položaj srpske manjine u Hrvatskoj



“Teško se može od Srbije tražiti da rješava probleme Hrvata u Vojvodini a da se pritom ne čine napori da se unaprijedi položaj Srba u Hrvatskoj. Mora se mnogo uložiti u unaprjeđenje odnosa između Hrvatske i Srbije, ali, naravno, pritom se ne mogu zapostaviti svi problemi s kojima se susreću Srbi u Hrvatskoj”, ustvrdio je Pupovac.

Spomenimo i kako je pokušao pojasniti zašto se SDSS, ali i ostale manjine, slažu s vladajućima te podržavaju politiku HDZ-a.

“SDP i stranke lijeve građanske ideje su bliže nama i većini Srba u Hrvatskoj. Ali politički imperativ nalaže Srbima u Hrvatskoj i drugim manjinama da podrže HDZ, ukoliko on vodi politiku otvorenu prema manjinama”, rekao je Pupovac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI