HT prema Tisku i Konzumu prepolovio isporuke: Bonovi se ne mogu kupiti na svim prodajnim mjestima

Damir Spehar/PIXSELL

'Ako se račun ne odblokira do 20., zaposlenici neće dobiti plaće do 20.',kazao je bivši predsjednik uprave Konzuma Dragan Munjiza

Iako su jučer iz ZET-a objašnjavali da nestašica karata na kioscima Tiska nije nikakvo stopiranje prema Agrokoru, iz HT-a su za RTL neizravno to  potvrdili.

“Hrvatski Telekom trenutačno revidira proceduru vezanu uz distribuciju pre-paid bonova te se u ovom trenutku bonovi ne mogu kupiti na svim prodajnim mjestima”, poručili su

RTL doznaje od dobavljača da su i prema Tisku i Konzumu prepolovljene isporuke. Pa su tako police sve praznije, a i zaposlenici koji ih pune strepe da bi mjesec mogli dočekati s praznim novčanikom.

“Naravno, da je atmosfera depresivna, ljudi su zabrinuti za svoju egzistenciju”, kaže predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Zlatica Štulić.

U ovom trenutku još uvijek su računi Konzuma, Tiska, Belja, Leda, Zvijezde, PIK Vrbovca, a od danas i i Vupika – u blokadi.



“Ako se račun ne odblokira do 20., zaposlenici neće dobiti plaće do 20.”,kazao je bivši predsjednik uprave Konzuma Dragan Munjiza.

Iako je dobavljače još uvijek strah da će se od novih ruskih milijuna, prvo naplatiti upravo banke, RTL navodi da su se bankari ipak načelno dogovorili s dobavljačima da mjenice zasad neće naplaćivati. Dobavljači kažu da će čekati do kraja tjedna, a nakon toga više ne mogu jamčiti za svoje strpljenje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI