Hvidra: Ne bismo prijavili ministricu da vidimo rezultate

screenshot

Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata iz Slavonskog Broda prijavila je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa potpredsjednicu Vlade i ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić.

Kako stoji u prijavi, ministrica je bila u sukobi interesa tijekom praćenja provedbe prijelaznih mjerila u pregovaračkim poglavljima 23. i 24. o postupanju Republike Srbije Europskoj uniji.

Ministrica je već objašnjavala u javnosti da je potpuna neistina da ja ikad bila angažirana od strane srbijanske vlade ili od bilo kojeg srbijanskog ministra. Radila je na projektu Europske unije čija je zadaća bila pružiti tehničku pomoć vezanu uz prilagodbu zakonodavstva.

“Mi nikada nismo rekli da je radila u Vladi Republike Srbije nego za Vladu Republike Srbije. Kako ćemo mi imati neko povjerenje u u osobu koja je radila za Vladu Srbije, a sada je ministrica Republike Hrvatske. Ne bismo mi postavili pitanje da vidimo neke rezultate, ali mi ne vidimo nijedan pomak, ne vidimo što to ona radi”, rekao je u razgovoru za N1 predsjednik Hvidre Slavonski Brod Mato Pudić.

Riječ je o nečem što je Pejčinović Burić radila od 2003. do 2006., zašto prijava tek sad?



“Mi smo i do sada pokušavali dobiti odgovore na dopise, zamolbe. Od više ministarstava pa i premijera. Nismo ih dobili. Mi kao braniteljska, stradalnička populacija odlučili smo se na ovakav način, možda na prijavu dobijemo odgovor”, odgovorio je Pudić.

Ovaj potez se promatra i kroz moguće sukobe unutar Hvidre. Ima li ikakvih podjela u tom smislu, o kojima se priča i zbog nejedinstvenog stava oko prosvjeda u Vukovaru? Predsjednik nacionalne Hvidre Josip Đakić je i HDZ-ov saborski zastupnik.

“Nema sukoba, možda ima drugačijih stavova. Gospodin Đakić ima svoj stav, možda malo drugačiji. Mi potpisnici ove prijave nismo članovi nijedne političke opcije. Za našeg prijatelja Đakića možda to je neki problem jer je član HDZ-a i saborski zastupnik pa je možda zato percepcija da ima nekih sukoba, ali usitinu ih nema”, kazao je Pudić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI