HZZO upozorava na pokušaj prijevare pod krinkom plaćanja dugova

0
247
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Upozoravaju kako su dobili više prijava kako nepoznata osoba obilazi domove građana na području Vinkovaca i lažno se predstavlja kao djelatnik HZZO-a

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje objavio je upozorenje na prijevare nepostojećih djelatnika HZZO-a, koji obilaze kućanstva i traže novac od ljudi za “dugovanja” dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Upozoravaju kako su dobili više prijava kako nepoznata osoba obilazi domove građana na području Vinkovaca i lažno se predstavlja kao djelatnik HZZO-a. Naglašavaju kako djelatnici HZZO-a ne obilaze kućanstva, nego se svi poslovi vezani uz HZZO obavljaju isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi.

Loading...

Pozvali su građane koji se nađu u takvoj situaciji da odmah kontaktiraju policiju i prijave pokušaj prijevare.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

“Poštovani,

ponovo upozoravamo građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane nepostojećih djelatnika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) koji obilaze kućanstva i naplaćuju dugovanja dopunskog zdravstvenog osiguranja na licu mjesta uvjeravajući naše osiguranike da na taj način nemaju dodatnih troškova suda i ovrhe.

Nakon čitavog niza upozorenja ovih dana smo ponovo dobili dojavu naših osiguranika kako na području Vinkovaca nepoznata osobe obilazi domove građana lažno se predstavljajući kao djelatnik HZZO-a i naplaćuje dugovanja dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Ističemo da djelatnici HZZO ne obilaze kućanstva i ne potražuju dugovanje za dopunsko zdravstveno osiguranje, već se radi o lažnom predstavljanju i upotrebi imena HZZO-a bez ikakve osnove i u svrhu obmanjivanja osiguranih osoba.

Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i poslove dopunskog zdravstvenog osiguranja isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama. Osim što djelatnici HZZO-a ne obilaze osigurane osobe u svrhu naplate potraživanja dopunskog zdravstvenog osiguranje, ne bave se ni preporukom i prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i slično. Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji.

S poštovanjem,

Služba za odnose s javnošću

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje”, stoji u objavi.