I dalje kiša, ali uz nešto višu temperaturu!

htz.hr

Pravog, sušnog i vrelog ljeta u srpnju još nema ni na vidiku.

Prvi dan srpnja u većini je krajeva donio osjetno osvježenje, a samo na krajnjem jugu zadržalo se vrlo toplo.

Danas će većinom biti toplije nego jučer, ali ne i sasvim stabilno, pa u mnogim krajevima treba i dalje računati na promjenljivu naoblaku iz koje tek mjestimice može biti malo kiše.

Hrvatska će biti u polju malo povišenog tlaka, a počet će pritjecanje toplijeg zraka.

U Slavoniji i Baranji u ponedjeljak će biti pretežno sunčano povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar će uglavnom biti slab, a najviša temperatura očekuje se oko 25 stupnjeva. Ujutro se mjestimice može sniziti i do 10.

U središnjim predjelima Hrvatske djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho uz slab vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 15 stupnjeva, a najviša dnevna od 24 do 27.



Uz još podosta oblaka malo kiše ili pokoji pljusak očekuju se u prvom dijelu dana u gorskim predjelima. Na sjevernom Jadranu bit će djelomice sunčano, a vjerojatnost pokojeg pljuska nije odveć velika. Slaba do umjerena, podno Velebita mjestimice jaka bura, poslijepodne će oslabjeti, a more će od sredine dana biti malo valovito. Najviša temperatura od 24 stupnja u gorju do 29 na moru.

U Dalmaciji danas djelomice i pretežno sunčano, a tijekom noći i jutra uz promjenljivu naoblaku moguć je pokoji pljusak s grmljavinom, najvjerojatniji u unutrašnjosti Dalmacije. Ujutro slaba bura, a zatim slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura i do 30 stupnjeva.

Na južnom Jadranu bit će djelomice i pretežno sunčano te vrlo toplo. No u prvom dijelu dana moguć je poneki pljusak. Puhat će slab i umjeren jugoistočni vjetar uz malo do umjereno valovito more. Najniža temperatura od 20 do 22, a najviša dnevna od 27 do 30.

U danima koji slijede na kopnu i dalje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U utorak i četvrtak poneki pljusak praćen grmljavinom očekuje se uglavnom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, a u srijedu i u središnjim predjelima. Vjetar većinom slab, temperatura u porastu, pa će danju biti vrlo toplo. Na Jadranu u nastavku idućeg tjedna pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji gdje će biti i vruće. Povremeno više oblaka očekuje se na sjevernom Jadranu i unutrašnjosti Istre, a ponajprije u srijedu i mjestimični pljuskovi i grmljavina.

Vjetar uglavnom slab zapadni i jugozapadni te sjeverozapadni.

Slično pokazuju sedmodnevne prognoze DHMZ-a po gradovima. Riječ je o, podsjetimo, računalnom modelu predviđanja vremena koji može imati odstupanja.

No, ono što pokazuju sedmodnevne prognoze sugerira povratak ljeta.

Tako bi na Jadranu tjedan trebao biti uglavnom suh i sunčan, uz najviše dnevne temperature koje će se kretati oko 30 stupnjeva. Na kontinentu bi sredinom tjedna mogla pasti koja kap kiše, u Slavoniji i malo više.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI