I Gordan Jandroković – Njonjo ima svoga Kuma

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Lajavi Borošak koji je poznat kao osoba koja voli si popiti čašicu više je sve članove iznenadio jer upravo prije 3 godine se povukao sa svih funkcija

‘Upravno vijeće Hrvatskih voda snizilo je kriterije za izbor zamjenika direktora kako bi na tu funkciju mogao doći prijatelj i kum predsjednika Sabora Bože Petrova – Mario Bukmir’, izvjestila nas je nedavno Slobodna Dalmacija.
Izgleda da niti nova garnitura HDZ-ovaca nije ništa bolja od Mostovaca zato im koalicija dobro funkcionira.

Kako doznaje dnevno.hr iz izvora bliskih HDZ- u da su predstojeći lokalni izbori dobili jako čudne ikonotacije i izvan svih pravila, pa je stoga da umjesto o listama područnih organizacija zagrebačkog HDZ-a odlučuje Gradski odbor HDZ-a i njegov predsjednik Andrija Mikulić što je po Statutu ove stranke, to pravo je od vrha stranke dobio tajnik stranke i potpredsjednik Sabora Gordan Jandroković, koji nakon što su ga proglasili voditeljem izbornog stožera HDZ-a za predstojeće lokalne izbore postao glavni koji odlučuje o listama kandidata, a što piše u dopisu svim područnim organizacijama. Naime, naznačeno je da se prijedlozi lista dostave osobno Gordanu Jandrokoviću.
Ovo pravo obilato koristi Jandrokovićev kum Davor Borošak koji u razgovoru s članicama i članovima na Trešnjevci sjever ističe da ako njega predlože za predsjednika Vijeća gradske četvrti on će im osigurati mjesto na listi a garancija im je njegov kum Njonjo.

Lajavi Borošak koji je poznat kao osoba koja voli si popiti čašicu više je sve članove iznenadio jer upravo prije 3 godine se povukao sa svih funkcija – predsjednika Temeljnog ogranka i potpredsjednika Područne organizacije, a zanimljivo je to da jedino nije podnio ostavku na funkciju vijećnika u Vijeću Gradske četvrti za što se jedino od ovih funkcija dobiva naknada.
Za pretpostaviti je da ga je možda sada za kandidaturu zagolicala naknada koju bi trebali dobivati vijećnici u narednom periodu jer kao što je poznato gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić predložio je povišenje naknada svim vijećnicima, a pretpostavlja se da bi bruto iznos naknade mogao biti 12 tisuća kuna. Ili pak u konačnici, njegov povod za kandidaturu i izbor je da kontrolu nad Trešnjevkom sjever ima tajnik Gordan Jandroković.

Jandrokovićev kum Borošak je za svoje 4 godine mandata kao vijećnik u Vijeću Gradske četvrti jedino ostvario savršenu suradnju s SDP-om pa je tako podržao da se Udrugi antifašista dodjele određena sredstva za brojna putovanja kao i sredstva te postavljanje biste prvog astronauta Jurija Gagarina u Parku Stara Trešnjevka.

No ono što je najzanimljivije slijedom ovih događaja je u tome što se jasno iščitava da se predsjednik HDZ-a Andrej Plenković hoće riješiti Andrije Mikulića i njegove ekipe, jer unatoč svim pravilima postaviti tajnika stranke Gordana Jandrokovića da se on bavi listama na lokalnim razinama pored Gradskog Odbora HDZ jasno govori da je Mikulić najvjerojatnije otpisan iz svih kombinacija, kako za kandidata gradonačelnika Zagreba tako i iz Gradskog odbora. Preostaje nam da čekamo i vidimo kako će Plenković dalje doskočiti lukavom Mikuliću i skinuti ga s predsjedavajućeg mjesta GO HDZ Zagreb.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI